Δασαρχείο Καρδίτσας: Κατάσχεση τριαξονικού φορτηγού και γερανοφόρου μηχανήματος

Στη κατάσχεση ενός τριαξονικού φορτηγού φορτωμένου με μεγάλη ποσότητα καυσόξυλων δρυός και ενός γερανοφόρου μηχανήματος προχώρησαν υπάλληλοι του Δασαρχείου Καρδίτσας, στην προσπάθειά τους να ελέγξουν τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας και παράνομης  μεταφοράς δασικών προϊόντων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα 11.9.2017 και οι εμπλεκόμενοι  θα παραπεμφθούν  στη δικαιοσύνη με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία. Τα κατασχεθέντα μέσα χρησιμοποιήθηκαν για την μεταφορά δασικών προϊόντων (καυσόξυλα δρυός) που υλοτομήθηκαν παράνομα στο δημόσιο δάσος Μούχας της Τ.Κ.Καστανιάς του Δήμου Καρδίτσας.

Επίσης κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κατασχέθηκαν εκτός των άλλων μέσων και εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση των αδικημάτων,  δύο  ΙΧ φορτηγά αυτοκίνητα που μετέφεραν  δασικά προϊόντα προερχόμενα από παράνομη υλοτομία που σημειώθηκε στις Τ.Κ. Λαμπερού και Λεονταρίου αντίστοιχα.

Όλα τα εργαλεία και μέσα που κατασχέθηκαν φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις της σχολής Αστυφυλάκων όπου και θα παραμείνουν μέχρι την επικύρωση ή μη της κατάσχεσης από το αρμόδιο δικαστήριο.

Οι δασικοί  υπάλληλοι δίνουν καθημερινή μάχη, με σκοπό να διαφυλάξουν το φυσικό πλούτο στις περιοχές ευθύνης τους  και να περιορίσουν τα κρούσματα  της  λαθροϋλοτομίας , ερχόμενοι πολλές φορές αντιμέτωποι με κινδύνους και απειλητικές συμπεριφορές.

.

.

 



ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading