Χίλια ωδικά πτηνά κατασχέθηκαν στο παζάρι του Σχιστού

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά… χίλια ογδόντα τρία (1.083) άγρια πτηνά κατασχέθηκαν σε μεγάλη επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 24 Σεπτεμβρίου, στο παζάρι του Σχιστού. Δεν είναι η πρώτη φορά που επεμβαίνουν οι αρχές στο παράνομο αυτό εμπόριο, αλλά οι λαθρέμποροι συνεχίζουν απτόητοι.

Σύμφωνα με το xaidarisimera.gr, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος άνδρες της Δασικής Υπηρεσίας και της  Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου. Συνελήφθησαν έξι άτομα που προωθούσαν στην παράνομη αγορά άγρια πτηνά, διαφόρων ειδών όπως φλώρους, καρδερίνες, γαλιάντρες, κοτσύφια, αετομάχους, καλόγερους, κεφαλάδες. Η μέση τιμή πώλησης ανά «κεφάλι» ήταν πέντε ευρώ.

Στο αυτόφωρο

Οι δράστες οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και θα παραπεμφθούν για δίκη στο αυτόφωρο. Τα άγρια πτηνά και τα σύνεργα που χρησιμοποιούνταν για την αιχμαλώτισή τους (ξόβεργες, δίχτυα, κλουβιά και άλλα σύνεργα), κατασχέθηκαν.

 

Στην ελευθερία

Στο χώρο όπου μεταφέρθηκαν τα πουλιά, έξω από το Α.Τ. Χαϊδαρίου, παραβρέθηκε εκ μέρους του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ, η κ. Μαρία Γανωτή. Όπως δήλωσε στο «Χαϊδάρι Σήμερα», ο σύλλογος θα διαπιστώσει ποια από αυτά τα πουλιά είναι σε θέση να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στη φύση και ποια χρειάζονται περίθαλψη.

Να προσθέσουμε πως από τη νομοθεσία απαγορεύεται η κατοχή, η σύλληψη και η πώληση πουλιών της άγριας πανίδας.

Πληροφορίες και φωτογραφιών: xaidarisimera.gr

 



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading