Κυνηγούσαν με το κασετοφωνάκι και σε απαγορευμένη περιοχή

 

Οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες που είναι τοποθετημένοι στους Κ.Σ. Καστελίου Πεδιάδας και Βιάννου, αξιοποιώντας καταγγελίες για τοποθέτηση ηχομιμητικών συσκευών (κράχτες), ερεύνησαν, την 21η Σεπτεμβρίου 2017, την περιοχή του Κρασά Τσούτσουρα. Μετά από επισταμένη έρευνα, κατάφεραν να εντοπίσουν μία συσκευή, κρυμμένη μέσα σε θάμνο.

Την επομένη, στις 22 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 περίπου, μετά από πολύωρη παρακολούθηση, οι θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο που κυνηγούσε στην περιοχή και το οποίο πλησίασε τον θάμνο με την κρυμμένη συσκευή, προκειμένου να την ελέγξει και να την ενεργοποιήσει. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και κατασχέθηκαν τα παράνομα μέσα θήρας (όπλο, φυσίγγια, ηχομιμητική συσκευή) και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Σε άλλο περιστατικό, την 23η Σεπτεμβρίου 2017, στις 08:20, οι ίδιοι θηροφύλακες εντόπισαν 3 άτομα να κυνηγούν μέσα σ’ απαγορευμένη περιοχή του Δήμου Βιάννου (βάσεις της ΔΑΔ 34/2015 που απαγορεύει τη θήρα στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου την περίοδο 2015-2020). Κατασχέθηκαν όλα τα μέσα παράνομης θήρας και αυτή την υπόθεση θα την αναλάβει η δικαιοσύνη.

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s