ΤΕΕΑ Πειραιά: Δεν αποτελούν δασική έκταση τα 36,9 στρ. στο Ελληνικό

Δεν αποτελούν δασική έκταση τα 36,9 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αποφάνθηκε η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά, μετά από αντιρρήσεις που κατέθεσαν το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, οι δύο φορείς ζήτησαν τον “αποχαρακτηρισμό” της έκτασης που με απόφαση του Δασάρχη Πειραιά είχε χαρακτηρισθεί ως δασική, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα στην υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, η Τεχνική Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων Πειραιά έκρινε κατά πλειοψηφία, με ψήφους 3-2 και την ψήφο του προέδρου να προσμετρείται ως διπλή, υπέρ της αίτησης που είχε καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε., κάτοχος των δικαιωμάτων της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σημειώνεται, πως η έκταση των 36,9 στρεμμάτων αφορά περίπου το 0,6% του συνολικού ακινήτου. Η έκταση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλιακή ζώνη, όπου σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, αναμένεται να κατασκευαστεί πολυώροφο κτίριο, το οποίο θα φιλοξενήσει και το περιβόητο καζίνο.

 

.

.

.


 



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading