Οι γάτες στην Αυστραλία σκοτώνουν ένα εκατομμύριο πουλιά την ημέρα!

Οι άγριες γάτες (feral cats) σκοτώνουν 316 εκατ. πουλιά το χρόνο, ενώ άλλα 61 εκατομμύρια δολοφονούνται από τις ήμερες γάτες (pet cats)

 

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο πουλιά της Αυστραλίας σκοτώνουν ημερησίως οι γάτες στη χώρα, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα νέας μεγάλης έρευνας, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Biological Conversation.

Αναλυτικότερα μάλιστα, η έρευνα έδειξε πως οι άγριες γάτες στην Αυστραλία σκοτώνουν 316 εκατομμύρια πουλιά το χρόνο, ενώ οι γάτες που ζουν ως κατοικίδια σκοτώνουν άλλα 61 εκατομμύρια!

«Όλοι γνωρίζουν πως οι γάτες σκοτώνουν τα πτηνά, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει πως σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό της απώλειας είναι τεράστιο και είναι πιθανό να ευθύνεται για την εξαφάνιση πολλών ειδών», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Τζον Βοϊνάρσκι από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin.

Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία με αντικείμενο την επίδραση της γάτας στα πουλιά και έδειξε ότι τα μικρά ή μεσαίου μεγέθους πουλιά, εκείνα που φτιάχνουν την φωλιά τους και κυνηγούν κοντά στο έδαφος και εκείνα που βρίσκονται σε απομονωμένα νησιά ή αχανείς περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο.

Συνολικά, οι επιστήμονες εκτιμούν πως στην Αυστραλία ζουν περί τα 11 δισεκατομμύρια πουλιά, γεγονός που σημαίνει πως οι γάτες δολοφονούν ετησίως το 4% του πληθυσμού.

Αναλυτικά,
– 377 εκατομμύρια πουλιά σκοτώνουν ετησίως οι γάτες.
– Το 99% αυτών, δηλαδή περί τα 373 εκατομμύρια, είναι πουλιά της Αυστραλίας.
– 338 είδη πουλιών της Αυστραλίας σκοτώνονται, μεταξύ αυτών βρίσκονται και 71 απειλούμενα προς εξαφάνιση.

Πηγή κειμένου: www.protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Η τραγική ιστορία της γάτας που εξαφάνισε ένα είδος

 

 

 

 

 

.

.

.

.


 



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading