ΕΕΔΔΥ-ΠΕΔΔΥ: Συμμετοχή δασικών υπαλλήλων στο 18ο Δασολογικό Συνέδριο

Κοινό δελτίο τύπου της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΕΔΔΥ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) σχετικά με την απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τη συμμετοχή δασικών υπαλλήλων στο 18ο Δασολογικό Συνέδριο. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φαίνεται ότι η Δασολογία θα γιορτάσει τα εκατό της χρόνια χωρίς την συμμετοχή των δασικών υπαλλήλων, μιας από τις μεγαλύτερες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του μεγαλύτερου για το δασικό κόσμο γεγονότος, του Δασολογικού Συνεδρίου, την τελευταία στιγμή και τελείως αναιτιολόγητα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος εκτός από το ότι είναι συνάδελφος είχε και μικρή συνδικαλιστική δράση, αποφάσισε να μην επιτρέψει στους δασικούς υπαλλήλους της αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας να συμμετάσχουν με υπηρεσιακή άδεια, στο 18ο Δασολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται από την 8η έως 11η Οκτωβρίου 2017, στην Έδεσσα.

Η απόφαση αυτή του Συντονιστή Διοίκησης πέρα από έκπληξη δημιουργεί και απορία, σε όλους μας αφού είναι γνωστό ότι αρκετοί υπάλληλοι είναι και Εισηγητές στο προαναφερόμενο Συνέδριο, με εισηγήσεις και posters τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Δασολογική Εταιρεία και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Τα σωματεία μας επισημαίνουν ότι αρκετές θυσίες έχουν κάνει οι εργαζόμενοι για να τους φορτώνουμε άγχος και απογοήτευση . Συνεπώς θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο «συνάδελφος» Συντονιστής Διοίκησης ότι κάποιοι συνάδελφοί του, παραγκώνισαν τα έξοδα, διέθεσαν χρόνο και κοπίασαν για να μπορέσουν να ετοιμάσουν τις εργασίες τους, σε αυτές τις πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, θέλοντας να δείξουν ότι οι Δασικοί Υπάλληλοι μπορούν και έχουν το επίπεδο να ανταπεξέλθουν στο επίπεδο ενός διεθνούς συνεδρίου.

Προφανώς η διάθεση τους να προβάλλουν με τις εργασίες τους και την ίδια την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας δεν εκτιμήθηκε επαρκώς.

Η επιμόρφωση και η διαρκής ενημέρωση των Υπαλλήλων πέρα από δικαίωμά των είναι και υποχρέωση της Διοίκησης, η οποία οφείλει εκτός των άλλων να φροντίζει για την εξέλιξη και την ενημέρωση τους, εφόσον βέβαια θέλει να έχει στις τάξεις της, στελέχη ικανά να ανταπεξέλθουν στις εξελίξεις της επιστήμης και στη βελτιστοποίση των παρεχόμενων Υπηρεσιών της.

Σε μια εποχή που οι Δασικές Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προσπαθούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των πραγματικών αναγκών τους, μετά από τις αλλαγές των προϊσταμένων που προηγήθηκαν και προκάλεσαν τη γνωστή μεγάλη αναστάτωση και να αρχίσουν να λειτουργούν στοιχειωδώς, έρχεται αυτή η νέα «καινοτόμος απόφαση» που στερεί τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα Συνέδριο που αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του Δασικού κόσμου, το οποίο μάλιστα είναι υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Άλλωστε τη σημασία του τη γνωρίζει και ο ίδιος όταν σαν υπάλληλος συμμετείχε σε όλα τα προηγούμενα συνέδρια

Εμείς τον καλούμε να επανεξετάσει η στάση του. Να επιτρέψει σε υπαλλήλους των Δασικών Υπηρεσιών να πάρουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου, μιας και η όποια δικαιολογία προβάλλεται από τον ίδιο ή το περιβάλλον του, για τα σωματεία μας, είναι ανυπόστατη και προσχηματική μιας και οι σχετικές πιστώσεις υπάρχουν και έχουν γίνει οι σχετικές δεσμεύσεις από τις οικονομικές υπηρεσίες.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΕΔΔΥ – ΠΕΔΔΥ

.

.

.



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading