Ένας στους τέσσερις υπέβαλε αίτημα εξαγοράς ή αντίρρησης στην Ηλεία

Σχεδόν 17.000 αιτήσεις εξαγοράς αλλά και αντιρρήσεων έχουν κατατεθεί στην Ηλεία με αφορμή τους δασικούς χάρτες.

Οι αιτήσεις για εξαγορές στα δασαρχεία Πύργου, Αμαλιάδας και Ολυμπίας ξεπερνούν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις 8.700 την ίδια στιγμή που οι αντιρρήσεις σύμφωνα με την Διεύθυνση Δασών φτάνουν τις 8.200.

Η πρώτη εικόνα από την Ηλεία δείχνει ότι μόνο ένας στους τέσσερις θιγόμενους από τους δασικούς χάρτες μπήκε στην διαδικασία υποβολής αιτήσεων αντίρρησης ή εξαγοράς με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις επιδοτήσεις τις οποίες λαμβάνουν οι παραγωγοί του Νομού.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα στο δασαρχείο Πύργου κατατέθηκαν 4323 αιτήσεις εξαγοράς εκ των οποίων οι 1739 την τελευταία μέρα (δηλαδή στις 25 Σεπτεμβρίου).  Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Αμαλιάδα έχουν κατατεθεί 3.200 αιτήσεις εξαγοράς ενώ στο δασαρχείο Ολυμπίας περίπου 1.230.

Όσο για εκείνους που έχουν υποβάλει αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών, στην Ηλεία θα συσταθούν τέσσερις επιτροπής εξέτασης οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα χρειαστούν σχεδόν έξι μήνες για να ολοκληρώσουν το έργο τους. Η πρώτη πάντως εικόνα των δασικών χαρτών στην Ηλεία θα υπάρξει μετά τις 25 Οκτωβρίου.

Αναφερόμενος στις αιτήσεις αντιρρήσεων αλλά και εξαγορών ο Π. Λάττας σημείωσε: «Ο αριθμός αντιρρήσεων και ενστάσεων είναι πολύ μικρός και αγγίζει το 23% των πολιτών που έχει ανταποκριθεί. Συνεπώς θα έχουμε μεγάλες αλλαγές στο θέμα των ιδιοκτησιών και των επιδοτήσεων. Οι αντιρρήσεις θα αξιολογηθούν από τις τέσσερις επιτροπές που έχουν οριστεί για τον Νομό και σταδιακά θα προχωρήσει η διαδικασία της εξέτασης των αντιρρήσεων. Εκτιμώ ότι σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα κυρωθούν οι χάρτες δηλαδή θα κυρωθούν με όλα τα κομμάτια πλην εκείνων για τα οποία υπάρχουν αντιρρήσεις και αιτήματα εξαγοράς. Για όσα τμήματα δεν έχουν γίνει αντιρρήσεις ή δεν υπάρχουν αίτημα εξαγοράς, θα κυρωθούν ως δασικά και θα κινδυνεύσουν να χάσουν τις επιδοτήσεις οι παραγωγοί».

Σύνταξη – Επιμέλεια: Άννα ΑγγελίδουΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: