ΟΣΕΑΔΕ: Συνάντηση με τον αναπλ. ΥΠΕΝ Σ. Φάμελλο για το θέμα πληρωμής των δεδουλευμένων στους δασικούς υπαλλήλους

Χθες το μεσημέρι, ημέρα Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας στις Δασικές υπηρεσίες, έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα και συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.), με τον Αν. Υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο.

Στην συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά του Προεδρείου της ΟΣΕΑΔΕ, κυρίως τα ζητήματα των καθυστερήσεων της πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις Δασικές Υπηρεσίες των ΑΔ, των προγραμμάτων Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών και Προστασίας Άγριας Πανίδας για τα έτη 2015, 2016 και 2017.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, στην διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι της ΟΣΕΑΔΕ ζήτησαν και έλαβαν την ρητή δέσμευση του Αν. Υπουργού για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του 2015 το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση πριν την λήξη του έτους. Επίσης, ο κ. Φάμελλος τους διαβεβαίωσε ότι προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο, για τα έτη  2016-2017 και επόμενα, στο προσεχές νομοσχέδιο για την «Βιοποικιλότητα», για την μόνιμη και οριστική επίλυση των πληρωμών των προγραμμάτων (που είναι βασικό αίτημα μας), μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

«Οι αλλεπάλληλες θεσμικές ενέργειες και παρεμβάσεις της ΟΣΕΑΔΕ με έγγραφα ερωτήματα, συναντήσεις, ανακοινώσεις και υπομνήματα, από τον Δεκέμβριο του 2016 έως σήμερα, σε όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΑΠ – Οικονομικές υπηρεσίες – Πράσινο Ταμείο – Υ.Π.ΕΝ – ΕΦΚΑ – Συντονιστές), στην Βουλή  (με ερώτηση) και στα κόμματα (πλην της Χρυσής Αυγής), όπως και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, η προκήρυξη της Απεργίας-Αποχής το 2017, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο και η Στάση εργασίας φαίνεται ότι έπιασαν τόπο και φέρνουν  αποτελέσματα στην διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος μας για έγκαιρες και απρόσκοπτες πληρωμές», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΕΑΔΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΟΣΕΑΔΕ, αν και κρίνουν ως  θετικές τις δεσμεύσεις του κ. Φάμελλου και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πήρε ο ίδιος, όπως ανέφερε, για να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της αδικαιολόγητης καθυστέρησης των δεδουλευμένων στους δασικούς υπαλλήλους, διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις, ωσότου ολοκληρωθούν όλες οι πληρωμές και προχωρήσει αμέσως μετά και η νομοθετική ρύθμιση που προτείνεται.

.

.

.

 



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading