Ερώτηση για τη καταβολή δεδουλευμένων στις Δασικές Υπηρεσίες από 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση υπέβαλαν 28 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς το Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τα προβλήματα στις καταβολές δεδουλευμένων υπερωριών και μετακινήσεων για το πρόγραμμα πρόληψης λαθροϋλοτομιών κατά τα έτη 2015 και 2016. 

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «υφίστανται εκκρεμότητες στην πληρωμή, από το Πράσινο Ταμείο και την Ε.Α.Π., των δεδουλευμένων υπερωριών και μετακινήσεων των υπαλλήλων των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Από αυτές εξαιρείται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Τα ανωτέρω δεδουλευμένα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης λαθροϋλοτομιών, που εκπονεί το ΥΠΕΝ και εφαρμόζουν όλες οι Δασικές Υπηρεσίες της Χώρας, για τα έτη 2015 και 2016, δηλαδή 2,5 και 1,5 χρόνια αντίστοιχα μετά τη λήξη των προγραμμάτων».

Οι 28 βουλευτές τονίζουν ότι «παρά τις παλαιότερες διαβεβαιώσεις του Πράσινου Ταμείου ότι τα δεδουλευμένα του έτους 2015 θα είχαν πληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016 και ότι θα δρομολογηθεί και η πληρωμή των δεδουλευμένων του 2016 εντός του έτους 2017, έχει δημιουργηθεί νέα εμπλοκή στην πληρωμή των δασικών υπαλλήλων».

Τέλος, ερωτάται ο υπουργός σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος, προκειμένου να αποκατασταθεί μία χρονίζουσα αδικία εις βάρος των εργαζομένων.

 


Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 24.11.2017




ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading