Ομάδας Εργασίας για τα έργα αναδασώσεων

Στη σύσταση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο τα έργα αναδασώσεων και τα αναλυτικά τιμολόγια αναδασωτικών έργων (Α.Τ.Α.Ε) προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το έργο της Ομάδας Εργασίας, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, είναι:

  • Η διερεύνηση συνέχισης ισχύος ή μη της αριθμ. 81277/2451/23-08-1993 ΚΥΑ «Έγκριση αναλυτικού τιμολογίου αναδασωτικών έργων (Α.Τ.Α.Ε)» (ΦΕΚ 681 Β’), όπως ισχύει και: α) σε καταφατική περίπτωση η περαιτέρω διερεύνηση της αναγκαιότητας επικαιροποίησης ή/και αναθεώρησης του αναλυτικού τιμολογίου των αναδασωτικών έργων (Α.Τ.Α.Ε), β) σε αρνητική περίπτωση η σύνταξη νέων περιγραφικών τιμολογίων αναδασωτικών έργων και η κοστολόγηση τους.
  • Η διερεύνηση της αναγκαιότητας προσθήκης ή/μη νέων περιγραφικών τιμολογίων στην αριθμ. ΔΝΣγ/οικ.35577/ΦΝ466/4-05-2017 Υπουργική Απόφαση «Κανονισμός Περιγραφικών Τιμολογίων Εργασιών για δημόσιες συμβάσεις έργων» (ΦΕΚ 1746 Β’).
  • Η διερεύνηση της αναγκαιότητας να ενταχτούν τα έργα αναδασώσεων ως ειδική κατηγορία έργων με τα αντίστοιχα περιγραφικά τιμολογία εργασιών στον «Κανονισμός περιγραφικών Τιμολογίων Εργασιών για δημόσιες συμβάσεις έργων» σύμφωνα με την αριθμ. ΔΝΣγ/οικ.35577/ΦΝ466/4-052017 Υπουργική απόφαση (ΦΕΚ1746 Β’).
  • Η διερεύνηση και διατύπωση προτάσεων για την επικαιροποίηση του υφιστάμενου πλαισίου των αναδασωτικών έργων για την αρτιότερη εκτέλεση τους.

Η ομάδα θα απαρτίζεται από:

α) Την κ. Δέσποινα Παϊταρίδου, Δασολόγο, Προϊσταμένη του Τμήματος Δασικών Φυτωρίων, Δασικών Γενετικών Πόρων και Αναδασώσεων της Δ/νσης Δασικών Έργων και Υποδομών ως πρόεδρο με αναπληρωτή πρόεδρο τον κ. Μιχάλη Πατσουράκο, Δασολόγο, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος.

β) Την κ. Ιωάννα Βέρδη, Δασολόγο, Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού & Μελετών της Δ/νσης Αναδασώσεων Αττικής με αναπληρωτή τον κ. Αναστάσιο Μητρολιό, Δασοπόνο, υπάλληλο της ίδιας Δ/νσης.

γ) Τον κ. Γεώργιο Καραγεώργο, Δασολόγο, μέλος του Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Γουσιανόπουλο, Δασολόγο μέλος του ΓΕΩΤ.Ε.Ε

δ) Την κ. Ευγενία Βούλγαρη, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με αναπληρωτή τον κ. Αριστοτέλη Γεωργιάδη, ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, υπαλλήλων της Δ/νσης Διαγωνισμών Δημοσίων Συμβάσεων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

ε) Την κ. Μαρία Σιδέρη, Δασοπόνο Ε.Δ.Ε με αναπληρώτρια την κ. Ευαγγελία Ανδριανοπούλου, Δασολόγο Ε.Δ.Ε, εκπροσώπους της Ένωσης Εργοληπτών Δασοτεχνικών Έργων & Πρασίνου

Γραμματειακή υποστήριξη στην Ομάδα Εργασίας θα παρέχουν η κ. Μπόντιου Αγγελική, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, υπάλληλος της Δ/νσης Προγραμματισμού & Δασικής Πολιτικής με αναπληρώτρια την κ. Μαρίνα Χαντζή, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, υπάλληλο της Δ/νσης Δασικών Έργων και Υποδομών.

Η Ομάδα Εργασίας θα συνεδριάζει εντός των ωρών λειτουργίας του κανονικού ωραρίου των Δημοσίων Υπηρεσιών. Για τις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας δεν θα καταβάλλονται αποζημιώσεις.

Η Ομάδα Εργασίας δύναται, για διαμόρφωση γνώμης, να ζητεί τη γνώμη ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων των πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων και άλλων συναρμόδιων φορέων.

Η θητεία της Προέδρου και των μελών της Ομάδας Εργασίας θα έχει διάρκεια έξι μηνών με δυνατότητα παράτασης μέχρι την ολοκλήρωση του έργου της.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download


 



ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading