ΠΕΔΔΥ: Ανακοίνωση για την τραγωδία στην Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι στις Δασικές Υπηρεσίες της χώρας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Ανατολική και στη Δυτική Αττική. Στεκόμαστε με οδύνη μπροστά στη συγκλονιστική απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, σε μια περιοχή που απέχει λιγότερο από μια ώρα από το κέντρο της Αθήνας.

Ασφαλώς θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το θέμα της δασοπυρόσβεσης στη Χώρα μας. Για τις διαχρονικές πολιτειακές αστοχίες, τα λάθη και τις παραλείψεις, τις λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές και κατευθύνσεις, που οδήγησαν διαχρονικά στην αναποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού και στην επανάληψη των τραγικών αυτών καταστάσεων στην Αττική.  Εκτιμούμε ότι οι στιγμές που ζούμε σήμερα, δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους αναλύσεις. Αυτό που προέχει είναι να ζητήσουμε και εμείς από την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων για να μετριαστεί, όσο γίνεται, ο ανθρώπινος πόνος και να κλείσει επιτέλους αυτός ο αριθμός των χαμένων συνανθρώπων μας.

Οι δασικοί υπάλληλοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας παρέχοντας τη συνδρομή τους, στο μέτρο που τους αναλογεί,  για την αντιμετώπιση των συμβάντων, ξεπερνώντας τον εαυτό τους αλλά και τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις.

Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων έχει θεσμική υποχρέωση να αναλάβει το επόμενο χρονικό διάστημα πρωτοβουλίες, για να  ανοίξει από μηδενική βάση ο δημόσιος διάλογος για το θέμα της δασοπυρόσβεσης στη Χώρα μας.

Να ανοίξει ένας γόνιμος και αποδοτικός διάλογος με την Κυβέρνηση και όλους τους πολιτικούς φορείς, με όλες τις εμπλεκόμενες στο θέμα των δασικών πυρκαγιών υπηρεσίες, τα θεματικά Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα και τα Επιμελητήρια, για το θέμα της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη Χώρα μας.

Η βάση για το διάλογο αυτό υπάρχει και  έχει αποτυπωθεί στα πορίσματα των διακομματικών επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων τα οποία μπορεί να επικαιροποιηθούν, υπό το πρίσμα των πραγματικών δεδομένων στη δασοπυρόσβεση στη χώρα μας, όπως τα ζήσαμε την τελευταία δεκαετία και όπως έχουν αποτυπωθεί και αποτυπώνονται καθημερινά στη συνείδηση του καθενός ενεργού πολίτη.

Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε σαν χρέος τιμής στους ανθρώπους που χάθηκαν άδικα .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

.

.

.

.

.



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Επικαιρότητα, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading