Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων για τις πυρκαγιές στην Αττική

Αθήνα, 30 Ιουλίου 2018

Δελτίο Τύπου

Η Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, εκφράζοντας τα μέλη της και συναισθανόμενη τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά ο τόπος, αλλά και οι οικογένειες των εκλιπόντων βιώνουν, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Οι Δασοπόνοι μέλη της ΕΕΔΔΥ δηλώνουμε συγκλονισμένοι (–ες) από την ανυπολόγιστη καταστροφή και την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και δασικών εκτάσεων. Ως ελάχιστο φόρο σεβασμού και τιμής απέναντι στα θύματα, κρίνουμε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι η ώρα για κριτική, στείρα αντιπαράθεση, την όποια απόδοση ευθυνών, καθώς και κάθε είδους επιστημονικές και μη αναλύσεις. Αντίθετα τώρα είναι η ώρα που οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων κατοίκων της Αττικής και τον κατά το δυνατό περιορισμό του ανείπωτου πόνου.

Η άφατη θλίψη και ο απερίγραπτος πόνος που προκάλεσαν τόσο οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, όσο και οι τραγικές συνέπειες στο περιβάλλον από τα καταστροφικά συμβάντα της περασμένης εβδομάδας, είναι τόσο μεγάλος, που οτιδήποτε άλλο περισσεύει τη δεδομένη αυτή χρονική στιγμή. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε τη συνειδητή σιωπή, καθότι στο μέλλον θα υπάρχει ο χρόνος αλλά και η διάθεση για όλα τα προαναφερόμενα, ώστε με καθαρό μυαλό και γόνιμη διάθεση η Ένωσή μας να συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο, που επιβάλλεται να ανοίξει από μηδενική βάση, για τα θέματα των δασικών πυρκαγιών και της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας.

Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και με βαθιά αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς, η Ένωσή μας προχώρησε στην καταβολή ενός συμβολικού ποσού στον λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδας, θέλοντας έτσι να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην όλη προσπάθεια ανακούφισης και μετριασμού του ανθρώπινου πόνου.

Η σκέψη μας θα είναι πάντα κοντά σε αυτούς που βιώσαν την «καταστροφή» και τα κατάφεραν, αλλά κυρίως σ’ αυτούς που χάθηκαν τόσο άδικα, ανήμποροι να αντιδράσουν μπροστά στην πύρινη λαίλαπα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος
Αντιγόνη Καραδόντα

Η Γενική Γραμματέας
Σοφία Κολλάρου

.

.

.

.
ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: