Κιλτίδης για φονικές πυρκαγιές: Είναι η δασική πολιτική ανόητε!

Σε μια σύντομη πλην περιεκτική παρέμβαση στα social media για την ανείπωτη τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική προχώρησε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης.

«Με πίκρα και θλίψη παρακολουθώ συζητήσεις για την ανείπωτη τραγωδία της τελευταίας πυρκαγιάς. Θέτουν κάποιοι ερωτήματα που έχουν απαντηθεί από υπάρξεως οργανωμένων κοινωνιών. Η ευθύνη ανήκει στο κράτος, που προφανώς είναι και ο πολίτη. Οι εκάστοτε κυβερνώντες και η δομή του κράτους, έως τον πολίτη, φέρουν την ευθύνη για το καλό ή κακό», σημειώνει ο κ. Κιλτίδης και προσθέτει:

«Η απουσία των ένδοξων Δασικών Υπηρεσιών είναι η βαρύτατη ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, με την κρίσιμη μάζα ανικανότητος των απίστευτων κυβερνητικών τύπων του σήμερα. Θυμηθείτε την διακήρυξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για ισχυρές Δασικές Υπηρεσίες και Οργανισμό διυπουργικό Δασοπροστασίας κατά το ομόφωνο διακομματικό ψήφισμα της Βουλής το 1991-93. Τη δημιουργία δασοκομάντος κ.ά. Όπως και το ανεπανάληπτο παγκοσμίως αντιπλυμμηρικό έργο δασικής πολιτικής το 2007-8, στις καμένες εκτάσεις. Κατάντησαν εδώ και 30 χρόνια τις δασικές υπηρεσίες, γραφειοκρατικούς, ανεπαρκείς δυνάστες των πολιτών. Η μοίρα τους είναι να αναγεννηθούν και να ξαναφτιάξουν την Ύπαιθρο χώρα και τα δασικά οικοσυστήματα. Η πρόκληση αυτή τυφλώνει ανόητοι!».

Πηγή: http://www.voria.gr/



ΚατηγορίεςΔασική Πολιτική, Δασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading