Απαγόρευση θήρας της νησιώτικης πέρδικας (A. chukar) στην Ελαφόνησο

Στην απαγόρευση του κυνηγιού της νησιώτικης πέρδικας (Alectoris chukar) στην Ελαφόνησο για πέντε (5) έτη, ήτοι από 01-10-2018 μέχρι 01-10-2023, με την επιφύλαξη της περαιτέρω παράτασης εάν κριθεί σκόπιμο, προχώρησε το Δασαρχείο Μολάων.

Η δραματική μείωση του πληθυσμού της νησιώτικης πέρδικας εξαιτίας της μείωσης των βροχοπτώσεων, της υπερθήρευσης, της εγκατάλειψης των καλλιεργειών και γενικότερα του φτωχού και περιορισμένου ενδιαιτήματος της περιοχής ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην απαγόρευση του κυνηγιού της για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Επίσης, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση με τις ρυθμίσεις θήρας στην περιοχή της νήσου Ελαφονήσου, Π.Ε. Λακωνίας, η έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, για όλα τα θηράματα, στην εδαφική περιφέρεια της νήσου Ελαφονήσου, ορίζεται η 1η Οκτωβρίου κάθε έτους.

Και οι δυο ρυθμίσεις θήρας (κυνήγι νησιώτικης πέρδικας και έναρξη κυνηγετικής περιόδου), έχουν πενταετή διάρκεια και ισχύουν από από 01-10-2018 μέχρι 01-10-2023.

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων ομόφωνα αποφάσισε και πρότεινε για την εδαφική περιφέρεια της νήσου Ελαφονήσου: (α) την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους ως ημερομηνία έναρξης της κυνηγετικής περιόδου και (β) την απαγόρευση του κυνηγίου της νησιώτικης πέρδικας (alectoris chukar) για την επόμενη πενταετία.

Δείτε τους περιορισμούς θήρας σε κάθε Δασαρχείο:
ΤΟΠΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΘΗΡΑΣ (2018-2019)

 

Καθημερινή ενημέρωση για την νέα κυνηγετική περίοδο: 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2018-2019



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading