45 χιλ. ευρώ για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές

Με 45 χιλιάδες ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για την λειτουργία των ομάδων άμεσης επέμβασης για τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης – αλληλεπίδρασης Αρκούδας (Ursus arctos).

Ειδικότερα, με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης από εγγεγραμμένες πιστώσεις του Ειδικού Φορέα Δασών του Πράσινου Ταμείου, έτους 2018. Το ποσό των 45.000,00 € θα διατεθεί για την χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγρ. Υποθέσεων της Α.Δ. Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την επιχορήγηση των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος» για την υλοποίηση δαπανών που αφορούν τη διαχείριση περιστατικών προσέγγισης – αλληλεπίδρασης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές, ως ακολούθως:

  • Τη χρηματοδότηση με ποσό 35.000,00 € της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγρ. Υποθ. για την προμήθεια εξοπλισμού απώθησης (κιτ) και την προμήθεια κολάρων επισήμανσης.
  • Την επιχορήγηση των περιβαλλοντικών Οργανώσεων «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» και «ΚΑΛΙΣΤΩ» με το ποσό των 5.000,00 € εκάστη για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, τις διανυκτερεύσεις και τις αποζημιώσεις ειδικών κτηνιάτρων που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των ομάδων άμεσης επέμβασης.

Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 12.09.2018

 



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading