Ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων με τριετή απαγόρευση θήρας στη Κω

Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, καθορίζεται ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων (Ζ.Ε.Σ.), στην περιοχή «Καλάμι-Κοτρώνια» Νήσου Κω, εκτάσεως 2766 στρ., απαγορεύοντας παράλληλα τη θήρα για τις κυνηγετικές περιόδους 2018-2019, 2019- 2020, και 2020-2021.

Στη ζώνη εκγύμνασης, επιτρέπεται καθ’ όλο το έτος η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων, που συνοδεύονται από κυνηγούς ή κυναγωγούς χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο.

Κατά την εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την αποφυγή πρόκλησης ζημιών σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια κ.λπ. Σε περίπτωση πρόκλησης ζημιών έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του αστικού και του ποινικού κώδικα.

Περιγραφή ορίων:

Η αφετηρία (σημείο Α1) βρίσκεται επί της διασταύρωσης του επαρχιακού δρόμου Κω – Μαστιχάρι, με το χωματόδρομο στο σημείο της Εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου. Ακολουθεί το χωματόδρομο με νότια κατεύθυνση μέχρι που συναντά κάθετα τον χωματόδρομο που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο Κω – Αντιμάχεια και Κω – Μαστιχάρι (σημείο Α2). Στη συνεχεία ακολουθεί το δρόμο δεξιά με βόρεια κατεύθυνση μέχρι να συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο Κω-Μαστιχάρι (σημείο Α3), όπου βρίσκονται οι στάβλοι του Μαύρου. Στη συνέχεια στρίβει δεξιά με ανατολική κατεύθυνση και ακολουθεί τον δρόμο αυτό μέχρι την αφετηρία.

Σχετική απόφαση:
Αριθμ. 54539/14.09.2018 (Β´ 3588) Ζώνη εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων με τριετή απαγόρευση θήρας στην περιοχή «Καλάμι – Κοτρώνια» νήσου Κω.

Καθημερινή ενημέρωση για την νέα κυνηγετική περίοδο: 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2018-2019

 



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading