9ο Πανελλήνιο Λιβαδοπονικό Συνέδριο: Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης και οι προκλήσεις για την εκπόνησή τους, βρέθηκαν στο προσκήνιο της 2ης μέρας του 9ου Πανελλήνιου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΒΑΔΟΠΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ» που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί σήμερα 11 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ο τόνος είχε δοθεί ήδη από την εναρκτήρια συνεδρίαση το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου, με την εισαγωγική ομιλία του Διευθυντή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης κ. Παπαχρήστου με θέμα «Η εξέλιξη της Λιβαδοπονίας και οι εφαρμογές της στη διαχείριση της βόσκησης».

Κατά την έναρξη  χαιρετισμούς απεύθυναν εκπρόσωποι του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωπος του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι υπηρεσιών, επιστημονικών φορέων, ενώ την έναρξη κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων κ. Σουρλατζής Α.

Η 2η μέρα του συνεδρίου (10 Οκτωβρίου) ξεκίνησε με παρουσιάσεις σχετικές με τη διαχείριση των λιβαδιών της Θεσσαλίας και προχώρησε με την παρουσίαση εργασιών που αφορούν κυρίως την οικολογία των λιβαδικών οικοσυστημάτων σε επίπεδο ειδών που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για την παραγωγή βοσκήσιμης ύλης, αλλά και της οικολογίας των λιβαδικών τοπίων. Ωστόσο, με τις ερωτήσεις και τη συζήτηση που έκλεισε το επιστημονικό μέρος της 2ης ημέρας, έγινε φανερό ότι οι ειδικοί επιστήμονες, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, και κυρίως οι κτηνοτρόφοι, εξετάζουν όλα τα επιστημονικά ευρήματα μέσα από το πρίσμα της επικείμενης διαδικασίας εκπόνησης και εφαρμογής των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης.

Η μέρα για τους συνέδρους έκλεισε με το καθιερωμένο στα συνέδρια της ΕΛΕ, επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λάρισας.

Περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛΕ (www.elet.gr).



ΚατηγορίεςΚτηνοτροφία - Βοσκότοποι, Συνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading