Περιβαλλοντική Πολιτική: Καλές Πρακτικές, Προβλήματα και Προοπτικές

«Περιβαλλοντική Πολιτική: Καλές Πρακτικές, Προβλήματα και Προοπτικές» είναι ο τίτλος του 10ου τόμου της σειράς Θέματα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και περιέχει τα κείμενα 24 εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν στην επιστημονική διημερίδα με τον ίδιο τίτλο, την οποία διοργάνωσε το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα στις 5-6 Μαΐου 2018.

Όπως αναφέρουν στον πρόλογό τους οι επιμελητές της έκδοσης, περιβαλλοντική πολιτική σημαίνει ότι πολίτες και πολιτικοί εργάζονται στενά για να αποτρέψουν, να μειώσουν ή να προλάβουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και για να διασφαλίσουν ότι η παρέμβαση του ανθρώπου σε αυτό δεν βλάπτει ούτε τον ίδιο ούτε το περιβάλλον. Ο τόμος αυτός εξετάζει πως η περιβαλλοντική πολιτική στηρίζει ή δυσχεραίνει τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και κάνει εκτιμήσεις για το πώς διαγράφεται το μέλλον.

Την επιστημονική επιμέλεια του συλλογικού αυτού έργου έχουν οι κ.κ. Ευάγγελος Ι. Μανωλάς και Γεώργιος Ε. Τσαντόπουλος, οι οποίοι και ευχαριστούν θερμά όλους τους κριτές που αξιολόγησαν τις εργασίες του τόμου και όλους τους συγγραφείς για τα κείμενα τους αλλά και τη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αυτής της έκδοσης.

Πρόσβαση στην έκδοση μέσω του συνδέσμου: «Περιβαλλοντική Πολιτική: Καλές Πρακτικές, Προβλήματα και Προοπτικές»

Για πρόσβαση στις εκδόσεις του Εργαστηρίου Δασικής Πολιτικής του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. επισκεφτείτε την ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ → Εκδόσεις.



ΚατηγορίεςΕκπαίδευση - Επιμόρφωση

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading