Οι κρατικοί δασικοί υπάλληλοι που ψαρεύουν!!!

Πληρώνουμε από τους φόρους μας 6.000 κρατικούς δασικούς υπαλλήλους, που προσέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάθονται ή να ψαρεύουν!!! Οι ίδιοι δεν φταίνε πάντως. 

Του Γιώργου Κράλογλου | www.capital.gr

Το επαναλαμβάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε. Δεν έχουν απολύτως καμία ευθύνη οι συγκεκριμένοι κρατικοί  υπάλληλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ τους οδήγησε στην απαξίωση και στην αναγκαστική τεμπελιά.

Προσέξτε πολιτική δασοπροστασίας… του ΣΥΡΙΖΑ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, για τα 32.000.000 που δώσαμε από τη δική μας τσέπη, για να δείξει ο Τσίπρας πρόγραμμα κοινωφελούς  εργασίας, του κράτους –πατερούλη, από την πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα…

Το πρόγραμμα των προσλήψεων ανακοινώθηκε  στις αρχές Απριλίου του 2018. Τότε δηλαδή που σε κάθε άλλη, πολιτισμένη χώρα, ξεκινάνε οι εργασίες πυροπροστασίας με ανοίγματα δρόμων, διαχείριση καμένων εκτάσεων και διάνοιξη ζωνών προστασίας από πυρκαγιές. Τέλος πάντων.

Η προκήρυξη για πρόσληψη των κρατικών δασικών υπαλλήλων του προγράμματος, με 8μηνη σύμβαση, έγινε γνωστή στα μέσα Μαΐου και αξιοποιήθηκε  προς το τέλος Μαΐου του 2018!!!

Τότε δηλαδή που στις πολιτισμένες χώρες (αυτές που σέβονται τα λεφτά των φορολογούμενων) τελειώνουν οι εργασίες πυροπροστασίας και ας μην πρόκειται για  Ελλάδα όπου τον Μάιο οι φωτιές έχουν ανάψει για τα καλά… Κάνουμε λάθος;

Οι προσλήψεις ξεκίνησαν μέσα και τέλη Ιουνίου!!!. Ίσως όχι όλες αλλά οι περισσότερες, όπως ομολογούν και οι ίδιοι. Προτιμητέοι ήταν οι πάνω από 40 ετών, πολύτεκνοι και άνεργοι για 5 χρόνια. Αν το ψάξουμε όμως  για τα καλά, θα βρούμε και πτυχιούχους και με μεταπτυχιακό που ξέμειναν στην Ελλάδα επειδή μεγάλωσαν και έχουν και οικογένεια… Αλλά πάμε παρακάτω.

Με τις  συμβάσεις να είναι  8μηνες, έχουμε λήξη θητείας (όλων  σχεδόν των 6.000, νέων συμβασιούχων κρατικών υπαλλήλων)  έως και τον Φεβρουάριο  του 2019!!!

Ένα 6μηνο δηλαδή μετά τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου και ένα 4μηνο μέσα στο καταχείμωνο  θα χρησιμοποιούμε τους κρατικούς δασικούς  υπαλλήλους στο καθάρισμα των δασών και τη δασοπροστασία!!! Τότε δηλαδή που οι αγρότες καίνε ελεύθερα τις ελιές τους μετά το κλάδεμα…

Αυτό λέει η σύμβασή τους και αυτό θα λένε ότι κάνουν… εκτός ίσως από κάποιους (ασφαλώς φιλότιμους) που από ντροπή  μπορεί να μαζέψουν κάποιο σκουπίδι… στις παραλίες  (κοντά σε δασικές περιοχές) που καταφεύγουν να ψαρέψουν… (και δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτό).

Πάμε σε βαθύτερη “ουσία”  επί τους θέματος. Οι προσλήψεις των κρατικών δασικών υπαλλήλων ήταν κάπου 5.500. Οι υπόλοιποι, 500 περίπου, είναι  (υποτίθεται)  προϊστάμενοι γεωπόνοι, δασοπόνοι και δασολόγοι, για τις κατευθυντήριες γραμμές… Λέμε υποτίθεται, γιατί αν ρωτήσεις τους δασικούς εργάτες ούτε που τους είδαν, ούτε που τους έμαθαν, ούτε που τους ξέρουν!!!

Και ας δούμε τώρα τι έλλειπε από το πρόγραμμα. Προφανώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανικανότητα που τον δέρνει, δεν το είχε σκεφτεί… Έλλειπαν σύγχρονα μηχανήματα περισυλλογής, ειδικά εργαλεία, τεχνολογία και μηχανισμοί που χρησιμοποιούν σε όλη την Ευρώπη οι  (κατά τους νεοέλληνες…) κουτόφραγκοι.

Τίποτε απ όλα αυτά. Κάτι κίτρινα σακάκια, παντελόνια και ποδιές,  γάντια της κακιάς ώρας, κάποιο κλαδευτήρι, σιδερένια σκούπα Κίνας… μοιράσθηκαν  και άντε στην ευχή της Παναγίας…

Τι να σου κάνουν οι άνθρωποι που αναζητούσαν μεροκάματο, να φύγουν από τη φτώχεια και τη μιζέρια στην Ελλάδα (παρά τις πανεπιστημιακές σπουδές και τα μεταπτυχιακά –ορισμένοι ανάμεσα στους άλλους-).

Με τούτα και με εκείνα όμως μπήκαν να καθαρίσουν τα δάση μέσα στον Ιούλιο!!! Το κατακαλόκαιρο και με τις πυρκαγιές στο φουλ…

Χόρεψαν έτσι όμως τον χορό και του ΣΥΡΙΖΑ (κατά το πρότυπο και των άλλων… των παλιών) που λογαριάζουν κάθε πρόσληψη στο κράτος (άλλη δουλειά δεν υπάρχει)  προς 4 αν όχι 5 ψηφοφόρους, ανά οικογένεια… βολεμένη, στα κοινωφελή προγράμματα… του κράτους-πατερούλη.

Έργα πυροπροστασίας, λοιπόν, από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιο και Αύγουστο (που κάηκε το πελεκούδι στην Ελλάδα…), το Φθινόπωρο (με τις βροχές και το πρόσφατο τσουνάμι) και το καταχείμωνο, μιας και οι 8μηνες συμβάσεις λήγουν τον  Φεβρουάριο!!! (πριν τις εκλογές του 2019). Τι να σου κάνουν οι άνθρωποι. Να μην ψαρέψουν και λίγο; Δεν περνάει η ρημάδα η ώρα… Και για να μην το ξεχάσω… Όσοι απορήσουν (λογική απορία) τι έγινε με τους συγκεκριμένους κρατικούς  συμβασιούχους, στο Μάτι, στη Ραφήνα και στην Κινέττα, η απάντηση είναι  πως δεν χρησιμοποιήθηκαν (ευτυχώς για όλους) επειδή, ως ανειδίκευτοι σε πυρκαγιές, το απαγορεύει η σύμβαση.

george.kraloglou@capital.gr

Δημοσιεύτηκε στο www.capital.gr



ΚατηγορίεςΑπασχόληση

Tags: , , ,

7 replies

  1. Καλημέρα είναι ένα άρθρο που ΔΕΝ προσφέρει ΛΥΣΗ στο καυτό θέμα των Δασ. Πυρκαγιών.

    Σας καταθέτω το κείμενο που έχουμε καταθέσει ως εργαζόμενοι των Δασαρχείων του Ν. Μαγνησίας. (Στη διάθεσή σας και οι Υπογραφές των εργαζομένων στα Δασαρχεία του Νομού μας).

    Προς …………………………………………….

    Η οργάνωση της πρόληψης στη δασοπροστασία αποτελεί το βασικότερο εργαλείο αντιμετώπισης των πυρκαγιών
    Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Χώρα μας στο τομέα της Δασοπροστασίας προέβη στην πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού για καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών οι οποίες δεν δημιουργούνται κατ’ έτος, αλλά είναι υπαρκτές σε συνεχή βάση. Ορθώς επομένως δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ΠΡΟΛΗΨΗ, η οποία είναι η κατεξοχήν αναγκαία και απαραίτητη ενέργεια για αποφυγή καταστροφών ή απώλειας ανθρωπίνων υπάρξεων όπως συνέβη στις τελευταίες πυρκαγιές.
    Συγκεκριμένα για το Νομό Μαγνησίας προσλήφθηκαν 61 άτομα, στα όρια ευθύνης του Δασαρχείου Βόλου, 32 στα όρια ευθύνης του Δασαρχείου Αλμυρου, 40 στα όρια ευθύνης του Δασαρχείου Σκοπέλου (συνολικά 133 άτομα στο Νομό) και 5.066 άτομα σε όλη τη χώρα είμαστε ωφελούμενοι του πραγματικά πρωτοποριακού ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ προγράμματος που υλοποιείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της Χώρας με χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ (αριθ. 84675/23-3-2018 ΦΕΚ 1510 Β΄).
    Καλύπτουμε ανάγκες σε προσωπικό, των κατά τόπους δασικών Υπηρεσιών, για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων της Χώρας, καθώς και για τη διαχείριση των καμένων εκτάσεων με καθαρισμούς και υλοτομίες συσσωρευμένης βιομάζας, διανοίξεις δρόμων και αντιπυρικών λωρίδων κλπ.
    Επί πλέον, στο προαναφερθέν πρόγραμμα εντάχθηκε και η προτεραιότητα, της απόκτησης
    δεξιοτήτων των προσλαμβανομένων, με ειδικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν ανά δασική Αρχή.
    Έχοντας υπόψη ότι:
    1. Η πρόσληψη 5.066 ατόμων σε όλη τη χώρα, πέρα από το γεγονός ότι συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα της πρόληψης στη Δασοπροστασία, ΜΕΙΩΝΕΙ την ΑΝΕΡΓΙΑ δίνοντας εργασία και παράλληλα ειδίκευση, μέσα από την εκπαίδευση που τους γίνεται, ως Δασεργάτες (ΚΑΔ ΙΚΑ: 651120) ενώ και οι προσληφθέντες Πτυχιούχοι Δασολόγοι/Δασοπόνοι και Ειδικοί Δασικής Προστασίας εφαρμόζουν στο Πεδίο τις επιστημονικές τους γνώσεις.
    2. Η πρόσληψη των 5.066 ατόμων είναι σημαντική γιατί το έργο που επιτελούν αφορά σε φιλικές δράσεις προς το περιβάλλον δράσεις οι οποίες είναι:
    a. Δασολόγοι: λήψη στοιχείων υπαίθρου για τη σύνταξη μελετών αντιπυρικής προστασίας (πυροφυλακίων, δεξαμενών, καθαρισμών βιομάζας, διάνοιξης ή συντήρησης δασικών οδών, διάνοιξης ή συντήρησης αντιπυρικών λωρίδων κλπ.), σύνταξη μελετών δασικών έργων (επικουρικά),
    επίβλεψη έργων αντιπυρικής προστασίας.
    b. Δασοπόνοι: ομοίως ως ανωτέρω.
    c. Ειδικοί δασικής προστασίας: επιστασία συνεργείων καθαρισμού και υλοποίησης μελετών αντιπυρικής προστασίας.
    d. Εργάτες/τριες: συμμετοχή στα συνεργεία καθαρισμών βιομάζας εντός των δασών και των δασικών εκτάσεων και της πλευρικής βλάστησης των δασικών οδών.
    e. Οδηγοί: μεταφορά προσωπικού και εργαλείων στους χώρους εκτέλεσης των εργασιών.
    f. Χειριστές μηχανημάτων έργων: Θα απασχοληθούν στον χειρισμό υφισταμένων στις υπηρεσίες μηχανημάτων έργων (προωθητών, διαμορφωτών-ισοπεδωτών γαιών, φορτωτών, σύνθετων
    μηχανημάτων έργων -jcb- γεωργικών ελκυστήρων) για τη διάνοιξη και συντήρηση του δασικού δικτύου της περιοχής αρμοδιότητας της Υπηρεσίας, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης πυρκαγιάς, μετά από εντολή του προϊσταμένου της Υπηρεσίας μετά της επίβλεψης δασολόγου-δασοπόνου και κατόπιν συνεννόησης με την Π.Υ., χρήση των μηχανημάτων κατά τα έργα και τις εργασίες αντιπυρικής προστασίας της περιοχής.
    g. Διοικητικοί-λογιστικοί: Κάλυψη του διοικητικού φόρτου που συνεπάγεται η απασχόληση του συνόλου του προσλαμβανόμενου προσωπικού , καθώς κι υποβοήθηση στην διεκπεραίωση του διοικητικού έργου της Υπηρεσίας, τήρηση αρχείου, εξυπηρέτηση του τηλεφωνικού κέντρου κ.λπ.
    h. Φύλακες: φύλαξη εγκαταστάσεων, εργοταξίων και εξοπλισμού.

    3. Mε την ορθή εφαρμογή του προγράμματος οδηγούμαστε στο σπάσιμο του Τριγώνου της φωτιάς επομένως σε μεσομακροπρόθεσμο διάστημα στην ΔΡΑΣΤΙΚΗ μείωση των Δασικών Πυρκαγιών
    4. Ενισχύονται με δυναμικό προσωπικό υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες.

    5. Σημαντική παράμετρος η οποία πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως είναι η μείωση του Οικονομικού κόστους (Σύμφωνα με έρευνα του Ανδ. Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α, Νομικού με τίτλο: «Το Κόστος της Δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα.», https://www.zougla.gr/file.ashx?fid=1725510 Σελ. 27-34, το ετήσιο κόστος αυξήθηκε από 62.500.000€ όταν την Δασοπυρόσβεση είχε η Δασική Υπηρεσία σε 230.000.000€ όταν ανέλαβε το Πυροσβεστικό Σώμα. )

    6. Αξιοποιούνται Διακόσια πενήντα εκατομμύρια, που σύμφωνα με τον κ. Β. Αποστόλου (Τέως Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – https://dasarxeio.com/2018/11/02/62083/) «λιμνάζουν» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για επενδύσεις στα Δάση.

    Αιτούμαστε:

    1. Άμεσα την Παράταση του Προγράμματος πέρα του 8μήνου ή Προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ πριν από τη λήξη αυτού όπου να προηγούνται οι εργαζόμενοι στο Κοινωφελές της Αντιπυρικής και να εμφανίζονται στην Κατηγορία 1 γιατί πραγματοποιείται και Θεωρητική Κατάρτιση και Πρακτική Άσκηση αυτών αλλά κύρια εργασιακή εφαρμογή για 8 μήνες στο Πεδίο.

    2. Μεσοπρόθεσμα την Μετατροπή του Προγράμματος σε πενταετής υποχρέωσης.

    3. Μακροπρόθεσμα τη δημιουργία Δασικού Σώματος Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών και Αντιπυρικής Προστασίας έτσι ώστε η συνεργασία Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας να οδηγήσει στην ΔΡΑΣΤΙΚΗ μείωση των Δασικών Πυρκαγιών που τόσα δεινά έχουν προκαλέσει στη Χώρα μας σε:

    • ανθρώπινες ζωές
    • περιουσίες
    • περιβάλλον
    • ερημοποίηση
    • διάβρωση εδάφους
    • εξαφάνιση ζώων
    • πλημμύρες
    • κλίμα
    • τουριστική υποδομή και ανάπτυξη

    Όλα αυτά θα επιτευχθούν με τη βαρύτητα που δίνεται επιτέλους μετά από 20 χρόνια στην ΠΡΟΛΗΨΗ και ΟΧΙ στην καταστολή.

    Με εκτίμηση
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ
    ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ
    (πρώην επικεφαλής ΔΑΣΟΚΟΜΑΝΤΟΣ Κεντρικής Ελλάδος με έδρα το Βόλο)

  2. Αρχικά καλησπέρα σας,
    τά δεύτερον εσείς κύριε που μας ορίζετε όλους εμάς κρατικούς υπαλλήλους μήπως ξέρετε από που πληρωνόμαστε; Μήπως ξέρετε ότι αυτά τα χρήματα αποτελούν επιχορήγηση του ΕΣΠΑ και προέρχονται από το κοινοτικό ταμείο και όχι από το κράτος; Μήπως θα θέλατε να αφήσετε για μια ώρα το ωραίο σας γραφείο και να κάνετε αυτό που κάνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι για 500 ευρώ;

    Επίσης να σας πω ότι μάλλον είστε αμόρφωτος ανίδεος και εκτός πραγματικότητας. Γράψατε ένα ηλιθιο άρθρο με μηδενική βάση στην πραγματικότητα.

    Να σας πω λοιπόν εγώ ότι η πυροπροστασια χωρίζεται σε 2 τομείς και σε 2 περιόδους τις οποίες πληρώνει το κράτος τους δασικούς υπαλλήλους για να την πραγματοποιήσουν. Η μία είναι της Δασοπροστασίας και η άλλη της λαθρουλοτομιας. Οι μόνιμοι δασικοί υπάλληλοι πληρώνονται 40 ευρώ επιπλέον του μισθού τους για αυτό το πρόγραμμα γιατί θεωρείται υπερωριακή απασχόληση. Εμείς όλοι το κάνουμε για 495 ευρώ.

    Κάνουμε κάτι που θα έπρεπε να κάνουν οι δασικοί υπάλληλοι με μηδενικό κόστος. Και μας κατηγορείτε ότι είμαστε του Σύριζα. Μάλλον δεν γνωρίζετε ότι το πρόγραμμα είναι του ΟΑΕΔ και δε βάλαμε κανένα μέσο για να βρεθούμε εδώ που είμαστε. Κάτι για το οποίο δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν κάνατε εσείς για να βρεθείτε εκεί που είστε..

    Το πρόγραμμα για το μεγαλύτερο μέρος ολοκληρώνεται το Μάρτιο και όχι το Φεβρουάριο αλλά για αυτό δεν ευθύνεται ο κόσμος αλλά η κρατικό μηχανισμοί που για να βγάλουν ένα πρόγραμμα κάνουν 10 μήνες και για να εξάγουν αποτελέσματα θέλουν 4 μήνες. Όμως αυτό είναι η ελληνική γραφειοκρατία που χρόνια πριν δημιούργησαν οι κυβερνοντες για να εισάγουν στο δημόσιο τους δικούς τους με κάθε μέσο…

    Εγώ λοιπόν να σας πω ότι συμμετέχω στο πρόγραμμα και δεν είμαι σε καμία κατηγορία από όσες αναφέρετε γιατί στην θέση που είμαι είμαι σε θέση να γνωρίζω που βρίσκονται όλοι οι 8μηνοι και τι εργασίες πραγματοποιούνται.

    Είναι ντροπή σας να απαξιωνετε έτσι 5066 άτομα τα οποία παρουγουν έργο για να γλυτώσουν κόσμο από τις τραγωδίες που έγιναν όπως στον πύργο 11 χρόνια πριν και στο Μάτι φέτος.. Είναι ντροπή να απαξιωνεται έτσι ανθρώπους που ακόμα και με πτυχία και μεταπτυχιακά εργάζονται για 495 ευρώ με σκοπό να βοηθήσουν τις οικογένειες τους.

    Μα πάνω από όλα είναι ντροπή στη σελίδα που σας άφησε να κοινοποιήστε και να δημοσιεύσετε ένα τέτοιο κατασκεύασμα που ξεπερνά κάθε φαντασία.

    Να σας πω επίσης πως η πρόληψη δε γίνεται την περίοδο έξαρσης του φαινομένου αλλά πριν αρχίσει να εκδηλώνεται ώστε να το εμποδίσει να πάρει διαστάσεις.

  3. Πήραν ωραία μποτάκια όμως.
    Οι μόνιμοι πότε πήρανε τέτοιο δωράκι να μη χαλάνε τα δικά τους;

    • Αυτό είναι το θέμα σου; Τόσα χρόνια που σε είχαν χαρτογιακα γιατί δεν μίλησες;
      Ποτε είχε η δασική υπηρεσία δασεργατες τελευταία φορά και με τι μισθό;
      Αν έπαιρνα μισθό κανονικό θα αγόραζα μόνος μου ρούχα και παπούτσια μαντάμμαντάμ σκιουρινα ..
      Και πάλι 4,5 μήνες τα δικα μου ρούχα και παπούτσια χαλάω.. .
      Πες και κάνα γειά στην κοινότητα…..

      • εγώ δεν ενοχλήθηκα με τα δικά σου μποτάκια Εσύ γιατι ενοχλείσαι που ζητάω και εγώ; Όσο για τον μισθό σου τα παράπονα σ’αυτούς που σε βάλανε σ’αυτό το θέατρο

    • Τι να τα κάνεις τα μποτάκια. Δεν πάνε με το ταγιερ που φοράς καθημερινά

      • έχεις δει πολλά ταγιέρ στην υπηρεσία; Τις πλαγιές που ανεβοκατέβηκα ούτε στην ύπνο σου δεν θα τις δεις ,ευτυχώς για σένα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading