Απαγόρευση θήρας κατά τη περίοδο παρατεταμένων χιονοπτώσεων ή ολικού παγετού σε Φθιώτιδα και Αρκαδία

Αποφάσεις απαγόρευσης θήρας κατά περίοδο παρατεταμένων χιονοπτώσεων ή ολικού παγετού εξέδωσαν η Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας και η Διεύθυνση Δασών Αρκαδίας για την περιοχή αρμοδιότητάς τους.

Π.Ε. Φθιώτιδας

[Απόφαση 3785/197692/23.11.2018 (Β´ 5439) Διεύθυνσης Δασών Φθιώτιδας]

Απαγόρευση Θήρας σε περίοδο δυσμενών καιρικών συνθηκών, στην περιοχή που περικλείεται στα όρια της Π.Ε. Φθιώτιδας, κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2018-2019.

“Απαγορεύουμε τη θήρα παντός θηράματος στην περιοχή αρμοδιότητάς μας (περικλείεται στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας) κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019 σε περιπτώσεις εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, που έχουν κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση μεγάλης διάρκειας και έντασης, τον παγετό, τους δυνατούς ανέμους κ.α. και καθιστούν τα είδη της άγριας πανίδας ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής, ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.
………….
Η εφαρμογή και η τήρηση της παρούσας ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κυνηγετικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων θήρας, Μελών Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο Πολίτη.

Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευσή της στο φύλλο της κυβερνήσεως και μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.”

Π.Ε. Αρκαδίας

[Απόφαση 262895/23.11.2018 (Β´ 5439) Δ/νσης Δασών Αρκαδίας]

Απαγόρευση θήρας σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της π.ε. Αρκαδίας κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2018-2019.

“Απαγορεύουμε την θήρα, όλων των ειδών της άγριας πανίδας, εντός ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, κατά την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2018-2019, στην περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (διάρκειας και έντασης) με κύριο χαρακτηριστικό την χιονόπτωση και τον ολικό παγετό, εξαιτίας των οποίων, τα θηράματα καθίστανται ευάλωτα και ανήμπορα να αναπτύξουν τις ικανότητες άμυνας και διαφυγής ως δικαίωμα αρχής στα πλαίσια άσκησης της θήρας.
Περαιτέρω, στις περιπτώσεις ύπαρξης χιονοσκεπών εκτάσεων απαγορεύεται η άσκηση θήρας σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τις εκτάσεις αυτές.
……..
Η εφαρμογή και τήρηση της παρούσης, ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, των Κυνηγετικών Συλλόγων, των μελών κυνηγετικών οργανώσεων, των Ομοσπονδιακών Φυλάκων Θήρας, της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.
Η παρούσα ισχύει από την δημοσίευσή της στην Εφη- μερίδα της Κυβερνήσεως και μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.”


Για αποφάσεις άλλων περιοχών: Απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 06.12.2018


follow_fb.gif

 

 

 



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading