Το ανθρωποπούλι ως μέσο βιολογικής καταπολέμησης των επιβλαβών τρωκτικών

ΚΥΠΡΟΣ: Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει την έναρξη της ετοιμασίας Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αξιοποίηση του ανθρωποπουλιού (Τυτώ – Tyto alba albaως μέσου βιολογικής καταπολέμησης των επιβλαβών τρωκτικών.

Το ανθρωποπούλι (Tyto alba alba) είναι είδος νυκτόβιου αρπακτικού, που τρέφεται με διάφορα είδη μικρών θηλαστικών και μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο των γεωργών για τη βιολογική καταπολέμηση των επιβλαβών τρωκτικών και ιδιαίτερα της ποντίκας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την Προεδρία του Υπουργού Κώστα Καδή, όλες οι υπηρεσίες (Τμήμα Δασών, Τμήμα Γεωργίας, Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, Υπηρεσία Θήρας και Πτηνολογικός Σύνδεσμος) συμφώνησαν ως προς τις θετικές επιπτώσεις που θα έχει η αξιοποίηση του ανθρωποπουλιού ως μέσου βιολογικής καταπολέμησης των τρωκτικών.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης ανάμεσα στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, στις 20 Δεκεμβρίου, και αναμένεται ότι θα ξεκινήσει συνεργασία των τριών χωρών για ανταλλαγή σχετικής τεχνογνωσίας και εμπειριών. Ειδικά το Ισραήλ έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την αξιοποίηση του ανθρωποπουλιού στη βιολογική καταπολέμηση των τρωκτικών.



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading