Οδηγίες εφαρμογής υ.α. σχετικά με την εκπαίδευση νεοεισερχόμενων δασεργατών

Εγκύκλιο με την οποία παρέχονται οδηγίες στις δασικές υπηρεσίες για την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης που αφορά την εκπαίδευση των νεοεισερχομένων δασεργατών εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος.

Βασική προϋπόθεση για να συμμετέχει κάποιος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης νεοεισερχόμενου δασεργάτη είναι η εκ των προτέρων κατάθεση αίτησής του σε Δασικό Συνεταιρισμό Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε.) για να γίνει δόκιμο μέλος του.

Στη συνέχεια, η εκπαίδευση των νεοεισερχόμενων δασεργατών περιλαμβάνει δύο στάδια:

  1. Την Θεωρητική Εκπαίδευση με ευθύνη της αρμόδιας Διεύθυνσης Δασών (στην οποία υπάγεται η έδρα του ΔΑ.Σ.Ε. στον οποίο ο ενδιαφερόμενος θα γίνει δόκιμο μέλος).
  2. Την Πρακτική Εκπαίδευση με ευθύνη του ΔΑ.Σ.Ε. και με την επίβλεψη της δασικής υπηρεσίας. Αν διαπιστωθεί ότι η πρακτική εκπαίδευση δεν υλοποιείται κανονικά, η δασική υπηρεσία μπορεί να αρνηθεί την έκδοση Βεβαίωσης Ιδιότητας Δασεργάτη.

Μετέπειτα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αιτηθεί την απόκτηση της Βεβαίωσης Ιδιότητας Δασεργάτη, προσκομίζοντας τις δύο Βεβαιώσεις, Θεωρητικής και Πρακτικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την 168596/1492/27.08.2018 (ΦΕΚ Β 3792) υπουργική απόφαση.

Μέχρι την δημιουργία κοινού εκπαιδευτικού υλικού, οι Διευθύνσεις Δασών χρησιμοποιούν δικό τους, σε συνεργασία και με τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων.

Στο τέλος της εγκυκλίου επισυνάπτεται κατάλογος ενεργειών για την εκπαίδευση των νεοεισερχομένων δασεργατών.

Σχετικό αρχείο:
Εγκύκλιος 174594/2410/12.12.2018 (ΑΔΑ: Ω8ΧΘ4653Π8-ΗΒ9) Οδηγίες εφαρμογής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την Εκπαίδευση νεοεισερχόμενων Δασεργατών.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [302.94 KB]

 



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading