ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Με τo παρόν σημείωμα απευθύνομαι στις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους των δασικών υπηρεσιών της χώρας για να τους αποχαιρετήσω ενόψει της αποχώρησής μου από τη δασική υπηρεσία και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη συνεργασία τους όλα αυτά, τα πολλά χρόνια που βρισκόμουν σε υπηρεσιακή επαφή και συνεργαζόμουν μαζί τους. Ήταν μια μακράς διάρκειας συνεργασία 26 ετών πάνω στα θέματα της προστασίας των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος, καίρια και καθοριστική για την υπηρεσιακή μου πορεία, μα πρωτίστως για την πορεία της δασικής υπηρεσίας, καθόσον διαχειριστήκαμε μαζί σημαντικά υπηρεσιακά θέματα, και υποστήκαμε τη βάσανο πολλών υπηρεσιακών δεινών!  Ήταν μια συνεργασία κατ’ εμέ θετική κι εποικοδομητική –θέλω να πιστεύω το ίδιο και για τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους–, παρά τις όποιες αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις και τις δυσκολίες, που κατά καιρούς –καλώς– υπήρξαν, στο πλαίσιο των εποικοδομητικών διεργασιών που συντελούνται και οι οποίες μας δυναμώνουν και συνεισφέρουν στο παραγόμενο έργο. Είμαι δε ευγνώμων προς όλους για το γεγονός ότι η επαφή μαζί σας με (δια)μόρφωσε διοικητικά και με καλλιέργησε σε σχέση με τη λειτουργία μου στο υπηρεσιακό γίγνεσθαι και στον τρόπο ν’ αντιμετωπίζω τις πολλές και δύσκολες καταστάσεις του αντικειμένου που χειριζόμουν, πάντα προς όφελος του δάσους και του φυσικού περιβάλλοντος, από το οποίο προκύπτει και η ωφέλεια του πολίτη.

Επέστη ο καιρός για τη μετάβαση στο «μετά», για τον κύκλο που κλείνει και για έναν άλλο που ανοίγει –πάντα σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του…

Στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ η συνέχεια…

Σας χαιρετώ και σας ευχαριστώ ολόψυχα

Αντώνιος Β. Καπετάνιος
Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

(δίνω μια φωτογραφία από τα πρώτα χρόνια μου στη δασική υπηρεσία, στο Δασαρχείο Αιγίου, ως ανάμνηση των παλιών καλών καιρών –στο φαράγγι του Βουραϊκού το έτος 1998).

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

1 reply

  1. Συγχαρητήρια Αντώνη, για τα νέα σου καθήκοντα! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια ! Είσαι από τους ανθρώπους που όχι μόνο τιμούν, αλλά και αναδεικνύουν τη θέση που κατέχουν. Ο Δασικός Κόσμος και η Δασική Υπηρεσία θα έχουν έναν άξιο και πολύτιμο πρεσβευτή στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: