Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΔΥ

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων με αφορμή το αίτημα δεκάδων δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων προς το ΔΣ της ΠΕΔΔΥ για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των επιπτώσεων στη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας από την εμπλοκή της στις δασικές πυρκαγιές, μετά την έκδοση της ΚΥΑ 181752/2052/02.05.2019 (ΦΕΚ Β΄ 1525) “Ρύθμιση θεμάτων συνεργασίας μεταξύ Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο”.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με αφορμή την πρόταση δεκάδων συναδέλφων για έκτακτη ΓΣ εκτιμάμε ότι:

H KYA με αριθμ. 181752/2052 – ΦΕΚ τΒ ́ 1525/07-05-2019, αποτελεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μια προσπάθεια κοροϊδίας, ενσωμάτωσης και διασκέδασης της πολιτικής ευθύνης από την ασκούμενη πολιτική εμπορευματοποίησης της γης, των Δασικών Οικοσυστημάτων, που είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και τον περασμένο χρόνο οδήγησε σε νεκρούς από τις δασικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Σε αυτό το πλαίσιο είναι ενταγμένη και η ΚΥΑ, με την οποία είμαστε αντίθετοι πολιτικά και συνδικαλιστικά.

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από πορίσματα επιτροπών, διαλόγων με ΜΚΟ, αλλά και των οποίων πλειοψηφιών, υιοθετούν την ίδια στρατηγική με τις εκάστοτε κυβερνήσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μοναδική επιδίωξη η μετατροπή των δασικών οικοσυστημάτων σε κερδοφόρα διέξοδο στα συσσωρευμένα κεφάλαια, που για χάρη της αναμενόμενης αναιμικής ανάκαμψης και ανάπτυξης αδημονούν να επενδύσουν. Πολιτική που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τις δίκες μας ανάγκες και την προστασία των Δασών και του Περιβάλλοντος.

Γι αυτό με μια σειρά νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , που διατήρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και νέων που ψήφισε, διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό (αν και δεν ολοκλήρωσε), τις προϋποθέσεις για επενδύσεις το επόμενο διάστημα, ανεξάρτητα το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση. Σ ́ αυτό το πλαίσιο υλοποιούνται οι δασικοί χάρτες, ψηφίστηκαν οι ρυθμίσεις για τους δασωμένους αγρούς και τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, αποψιλώνονται από προσωπικό και μέσα οι δασικές υπηρεσίες, και προωθείται πολύπλευρα η ιδιωτικοποίηση αντικείμενων του τομέα δασών. Η διαχρονικά ασκούμενη αυτή πολιτική, πρέπει να καταδικαστεί. Να ενισχυθεί η πολιτική που αντιστέκεται και προτείνει μια ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και κοινωνίας στο πλαίσιο της οποίας θα ασκηθεί μια δασική πολίτικη με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, την ολοκληρωμένη προστασία διαχείριση και ανόρθωση των Δασικών οικοσυστημάτων.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των συναδέλφων για συγκέντρωση υπογραφών. Είμαστε βέβαιοι ότι ο αριθμός των υπογραφών που συγκεντρώθηκαν, ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ανάγκασε την πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ να συγκαλέσει την έκτακτη ΓΣ!

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων καλεί όλους τους συνάδελφους να συμμετάσχουν μαζικά στην έκτακτη ΓΣ την 28 Ιούνη στη Λάρισα και δηλώνει ότι θα καταθέσει ολοκληρωμένα την άποψή της για το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών.

Όλοι στην Έκτακτη ΓΣ την Παρασκευή 28 Ιούνη στην Λάρισα!
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ!

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ -ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: