Σύλληψη για λαθροθηρία σε κλειστή περίοδο κυνηγίου

ΚΥΠΡΟΣ: Σοβαρή υπόθεση λαθροθηρίας σε κλειστή περιόδου κυνηγίου κατήγγειλαν χθες το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Πάφου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, χθες το πρωί και γύρω στις 10:00 λήφθηκε πληροφορία ότι, όχημα βρισκόταν σταθμευμένο και πολύ προσεκτικά καλυμμένο σε περιοχή που δεν δικαιολογούσε την εκεί παρουσία του εκτός για σκοπούς λαθροθηρίας. Άμεσα κινητοποιήθηκε όλο το διαθέσιμο προσωπικό του Επαρχιακού Γραφείου Πάφου και μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση εντοπίστηκε ένα πρόσωπο να βρίσκεται σε αυτοσχέδια κρύπτη και να έχει στην κατοχή του ένα αεροβόλο τυφέκιο, είκοσι τέσσερις φρεσκοσκοτωμένες φάσες, ένα φρεσκοσκοτωμένο κολιό (κάργια), τρεις τραυματισμένες φάσες, ένα στρατιωτικό δίκτυ κάλυψης / απόκρυψης και μία παγωνιέρα.

Κατά την ώρα εντοπισμού του πιο πάνω προσώπου, δεύτερο πρόσωπο θεάθηκε να φεύγει τρέχοντας και για το οποίο γίνονται προσπάθειες εντοπισμού του από την Αστυνομία. Σε περεταίρω έρευνα που έγινε στην περιοχή, σε δεύτερη αυτοσχέδια κρύπτη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ζευγάρι κιάλια, μία πτυσσόμενη καρέκλα, τσιγάρα και τενεκεδάκια έτοιμων καφέδων.

Όλα τα πιο πάνω κατασχέθηκαν ως τεκμήρια και η όλη υπόθεση καταγγέλθηκε γραπτώς στον Αστυνομικό Σταθμό Κουκλιών.

Σημειώνεται ότι, η παρούσα περίοδος είναι κλειστή περίοδος κυνηγίου αφού διανύουμε τη περίοδο αναπαραγωγής για όλα τα είδη της άγριας πανίδας. Η περίοδος αναπαραγωγής θεωρείται ότι είναι η πιο κρίσιμη περίοδος για ένα είδος αφού το ποσοστό επιτυχίας της θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση του πληθυσμού του είδους στη συνέχεια του έτους.

Υπηρεσία Θήρας και ΠανίδαςΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: