Σε κίνδυνο το τυρί Roquefort λόγω λύκων, λένε οι Γάλλοι που ζητούν ευελιξία για το κυνήγι του από Βρυξέλλες

Η Γαλλία ζήτησε από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, να επιτραπεί στους αγρότες της μεγαλύτερη ευελιξία στο κυνήγι λύκου, καθώς ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Δανία, η Εσθονία, η Ιταλία και η Λετονία ζήτησαν επίσης πρόσθετη ευελιξία στις τελευταίες οδηγίες των Βρυξελλών για την προστασία των ειδών στην οδηγία για τους οικοτόπους της ΕΕ, σύμφωνα με έγγραφα της συνεδρίασης που έχει σε γνώση της η Telegraph.

Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγεται ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη συζήτηση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Γεωργίας τη Δευτέρα.

Διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι η Επιτροπή υπέδειξε τις επιδοτήσεις μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να αγοράσουν περίφραξη για να κρατήσουν τους λύκους έξω από τις εκμεταλλεύσεις τους.

Η παρέμβαση ήρθε μία εβδομάδα μετά την απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ για την αυστηρή προστασία που προσφέρει το δίκαιο της ΕΕ στα απειλούμενα είδη, όπως οι λύκοι, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ακυρωθούν οι άδειες κυνηγιού λύκου που χορηγήθηκαν στη Φινλανδία.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αριθμός των άγριων λύκων στην ΕΕ ανέρχεται σε 17.000, γεγονός που πιστώνεται εν μέρει στους αυστηρούς κανόνες προστασίας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

Οι χώρες χρησιμοποίησαν τον όρο “διαχείριση των λύκων” ως ευφημισμό για τη θανάτωση των λύκων, ο αριθμός των οποίων αυξήθηκε σε όλη την ήπειρο.

«Βασικά θέλουν να τους επιτραπεί να πυροβολούν περισσότερους λύκους», δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

Στη Γαλλία, για παράδειγμα, οι αγρότες υποστηρίζουν ότι οι λύκοι θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή τυριού Roquefort. Το τυρί Roquefort μπορεί να ονομαστεί έτσι μόνο εάν τα πρόβατα που παρέχουν το γάλα επιτρέπεται να βόσκουν ελεύθερα, κάτι που όμως λόγω του υπερπληθυσμού των άγριων θηλαστικών τα εκθέτει σε κίνδυνο επίθεσης. Σημειωτέων, για το θέμα έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες διαδηλώσεις αγροτών στο Παρίσι.

https://www.agronews.gr

https://www.telegraph.co.uk/ΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Θήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: