Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και 7.500 κεραυνοί

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται την Πέμπτη 31/10 στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά της χώρας, με το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» να καταγράφει περίπου 7.500 κεραυνούς έως το απόγευμα.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν το μεσημέρι και την Αττική. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα σημειώθηκαν στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου (53 χιλιοστά), στο Καστρίτσι Αχαΐας (36 χιλιοστά), στο Ρωμανό Πάτρας (33 χιλιοστά) και στην Παλλήνη Αττικής (32 χιλιοστά).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού, οι κεραυνοί που καταγράφηκαν από την αρχή της ημέρας (κόκκινες κουκκίδες) καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Η κακοκαιρία από το διάστημα

Το βίντεο που ακολουθεί δημιουργήθηκε με χρήση επεξεργασμένων εικόνων του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11 και των κεραυνών που καταγράφηκαν από το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μπορείτε να δείτε την έναρξη των φαινομένων στα δυτικά το πρωί της Τετάρτης 30/10, την πρόσκαιρη ύφεσή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, την εκ νέου ενίσχυσή τους από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 31/10 καθώς και την καταιγίδα που έπληξε της Αττική το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Σ. Ντάφης, Κ. Λαγουβάρδος

https://www.meteo.gr



ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading