Απαγόρευση εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων κι άλλων δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο

Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας

Με επίσημη ανακοίνωση η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας της Κύπρου ενημερώνει τους κυνηγούς σχετικά με την απαγόρευση εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων στην ύπαιθρο στα πλαίσια των μέτρων περιορισμού της εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19. Επίσης, πέραν της απαγόρευσης εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων σε βιοτόπους, απαγορεύονται και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να γίνουν ατομικά στο ύπαιθρο, όπως για παράδειγμα, το ψάρεμα με καλάμι, η πεζοπορία, η ποδηλασία, το μάζεμα κάπαρης κλπ. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την δεύτερη ανακοίνωση τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να διευκρινιστούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

«Ξεκαθαρίζεται ότι, στην περίπτωση που πρόσωπο εντοπιστεί σε βιότοπο να παραβιάζει τις πρόνοιες της νομοθεσίας που έχει σχέση με το κυνήγι, πέραν του υψηλού σχετικού προστίμου που θα του επιβληθεί, θα του επιβληθεί και το σχετικό εξώδικο πρόστιμο για παραβίαση των διαταγμάτων διακίνησης», τονίζει η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας της Κύπρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας επιθυμεί να ενημερώσει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της, τις ανησυχίες μερίδας κυνηγών της Κύπρου σχετικά με την απαγόρευση εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων σε βιοτόπους, αλλά παράλληλα ενημερώνει την κυνηγετική κοινότητα ότι, στην προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού όλοι έχουν ρόλο να επιτελέσουν περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους και μένοντας σπίτι.

Στο σημείο αυτό θεωρείται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι με βάση τα σχετικά διατάγματα που έχουν εκδοθεί για περιορισμό της εξάπλωση του ιού, πέραν της απαγόρευσης εκπαίδευσης των κυνηγετικών σκύλων σε βιοτόπους, απαγορεύονται και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να γίνουν ατομικά στο ύπαιθρο, όπως για παράδειγμα, το ψάρεμα με καλάμι, η πεζοπορία, η ποδηλασία, το μάζεμα κάπαρης κλπ.

Ο σεβασμός και η τήρηση των μέτρων που έχουν αποφασισθεί, θα βοηθήσει σημαντικά την κοινωνία να ξεπεράσει πιο γρήγορα αυτή τη δύσκολη περίοδο με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στα αγαπημένα μας πρόσωπα, την κοινωνία και την οικονομία γενικότερα. Ακόμα όσο πιο γρήγορα ξεπεραστεί η παρούσα κατάσταση τόσο πιο γρήγορα, θα επιτραπεί και πάλι η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων στους βιοτόπους ενώ θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο όσον αφορά την προσεχή κυνηγετική περίοδο, για την οποία αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πως θα διαμορφωθεί.

Ως συνέχεια των πιο πάνω είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας, το τελευταίο χρονικό διάστημα και λόγω της κατάστασης, έχει επιφορτιστεί και με άλλα έκτακτα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί και προς το σκοπό αυτό πέραν του 30% του προσωπικού της ασχολείται με αυτά. Παράλληλα όμως επαγρυπνεί για πρόληψη και πάταξη κάθε μορφής παραβίασης της νομοθεσίας που έχει σχέση με το κυνήγι. Προς το σκοπό αυτό καλεί το κοινό να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια μέσω ενημέρωσης της Υπηρεσίας όταν παρατηρούνται παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Τέλος ξεκαθαρίζεται ότι, στην περίπτωση που πρόσωπο εντοπιστεί σε βιότοπο να παραβιάζει τις πρόνοιες της νομοθεσίας που έχει σχέση με το κυνήγι, πέραν του υψηλού σχετικού προστίμου που θα του επιβληθεί, θα του επιβληθεί και το σχετικό εξώδικο πρόστιμο για παραβίαση των διαταγμάτων διακίνησης.»

Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας της Κύπρου

 



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading