Παρέμβαση για τη λήξη της εργασιακής ομηρίας των Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Π.Π.

Τη παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη λήξη της εργασιακής ομηρίας των Εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ζητεί με επιστολή του ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων ΦΔΠΠ «Ελληνική Φύση».

Όπως υποστηρίζουν, η επιεικώς απαράδεκτη διάταξη του ν. 4685/2020 και η εν γένει συμπεριφορά του κ. Υπουργού ο οποίος αρνείται πεισματικά να τους συναντήσει πάρα τα επανελλειμένα αιτήματα που έχουν υποβάλλει, δεν αρμόζει σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα πάντα στους ΦΔ και ταλαιπωρούνται για 13 και πλέον χρόνια ως συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου, παρά το γεγονός πως όλοι προσλήφθηκαν αποκλειστικά με ΑΣΕΠ και σήμερα, όπως πάντα άλλωστε, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών έχουμε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή μας στις διατάξεις του νόμου 4685/20: «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» καθώς πρόκειται για ένα νόμο θα οδηγήσει νομοτελειακά στην υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με μη αναστρέψιμες βλάβες. Ο νόμος στρέφεται ενάντια σε παγιωμένες διαδικασίες τοπικής συμμετοχικότητας και οδηγεί σε αναχρονιστικές, ξεπερασμένες πρακτικές κεντρικού συγκεντρωτισμού και απόλυτου υπουργικού ελέγχου με πρώτα θύματα τους 36 Φορείς Διαχείρισης, οι οποίοι καταργούνται και συγχωνεύονται σε 24 νέα σχήματα, ως Τμήματα πλέον ενός κεντρικού ΝΠΙΔ του ΟΦΥΠΕΚΑ, χωρίς να έχει βασιστεί η κίνηση αυτή σε καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση.

Πέραν όμως των πολλών αρνητικών συνεπειών του Ν 4685/20, η ψήφισή του επέτεινε την εργασιακή ομηρία στην οποία βρίσκονται οι 347 εργαζόμενοι Ορισμένου Χρόνου που απέμειναν στους Φορείς Διαχείρισης. Παρά το γεγονός ότι είχαν δρομολογηθεί – με μεγάλη καθυστέρηση είναι η αλήθεια – οι σχετικές διαδικασίες για την επίλυση του επί 13 και πλέον χρόνια εργασιακού προβλήματος των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης για την ασφαλή μετάβαση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε σχέση Αορίστου χρόνου, εντούτοις από την ανάληψη της ηγεσίας του Υπουργείου από τον κ. Χατζηδάκη, πάγωσε κάθε διαδικασία και ο νόμος 4685/20 μας επεφύλασσε μια απλή αναφορά ότι οι εργαζόμενοι μεταφέρονται στο νέο σχήμα με την ίδια σχέση εργασίας. Αυτή η επιεικώς απαράδεκτη διάταξη του νόμου και η εν γένει συμπεριφορά του κ. Υπουργού ο οποίος αρνείται πεισματικά να μας συναντήσει πάρα τα επανελλειμένα αιτήματα που έχουμε υποβάλλει,  δεν αρμόζει σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα πάντα στους ΦΔ και ταλαιπωρούνται για 13 και πλέον χρόνια ως συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου, παρά το γεγονός πως όλοι προσλήφθηκαν αποκλειστικά με ΑΣΕΠ και σήμερα, όπως πάντα άλλωστε, βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Δεν αρμόζει σε εργαζόμενους που έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία και εξειδικευμένη τεχνογνωσία, καθώς πέραν από άριστοι γνώστες των προστατευόμενων περιοχών ευθύνης τους, πέραν των σχέσεων που έχουν αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια με τους κατοίκους των περιοχών τους, έχουν υλοποιήσει και ολοκληρώσει με επιτυχία δύο διαδοχικά Επιχειρησιακά Προγράμματα ΕΣΠΑ και ξεκίνησαν την υλοποίηση και τρίτου – ΥΜΕΠΕΡΑΑ, καθώς και προγράμματα Interreg, Life και πολλά άλλα.

Η συμπεριφορά αυτή είναι πραγματικά απαξιωτική, προσβλητική και άδικη.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

απευθυνόμαστε σε εσάς για να ζητήσουμε την παρέμβασή σας ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των πολύπαθων εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και την λήξη της εργασιακής μας ομηρίας.

Ζητούμε την άμεση και έμπρακτη παρέμβασή σας ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η ασφαλής μετάβαση ΟΛΩΝ των εργαζομένων σε σχέση Αορίστου Χρόνου όσο και η διατήρηση των θέσεών μας στους Φορείς Διαχείρισης που εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτή η ομηρία και η διαχρονική αδικία θα πρέπει επιτέλους να τερματιστεί με δίκαιο τρόπο για όλους τους Εργαζομένους των Φορέων Διαχείρισης.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 



ΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading