Motocross στην Πάρνηθα: Υπό…διερεύνηση η ύπαρξη παράβασης

«Εάν υπήρξε παράβαση το ψάχνουμε. Βεβαίως, ό,τι προβλέπει ο νόμος, αυτό και θα εφαρμοστεί. Δεν υπάρχει κανένα θέμα σε αυτό. Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Τελείωσε.» απάντησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς στον Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας, όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δηλώσει δημοσίως ότι αποδοκιμάζει την παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας μέσα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό (motocross) εντός δρυμών και προστατευόμενων περιοχών.

Σχετικά με το ερώτημα του βουλευτή για τον αριθμό των παραβάσεων με μότο κρος που έχουν καταγραφεί σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές μετά τις 29 Νοεμβρίου, που είχε συμβεί το περιστατικό με την χρήση μότο κρός στην Πάρνηθα από το πρωθυπουργικό ζεύγος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας απάντησε: «Έχουν καταγραφεί δυο περιστατικά διεξαγωγής μότο κρος από ιδιώτες στον Εθνικό Πάρκο Σχοινιά. Έγιναν συστάσεις και στα δυο περιστατικά, διότι δεν γνώριζαν την απαγόρευση και δεν υπήρχαν ταμπέλες».

Ο κ. Αμυράς φάνηκε να αποδοκιμάζει το σκέλος της ερώτησης για το περιστατικό της Πάρνηθας χαρακτηρίζοντάς το ως “μικροπολιτική παραπολιτική”. «Πρώτα απ’ όλα, θα έπρεπε και εσείς να γνωρίζετε, όπως όλοι μας, ότι και εσείς οφείλετε, όπως και εγώ και όλοι μας, εκτός από την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, οφείλουμε να προστατεύουμε και το πολιτικό περιβάλλον. Διότι ο λαϊκισμός, η λασπολογία και τα κούφια λόγια οδηγούν πολλές φορές σε λάθος συμπεράσματα, αν όχι πάντα.» τόνισε, απευθυνόμενος στον κ. Αρσένη.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Κ. Αρσένη, για τις καταγγελίες περιπατητών για καταιγισμό μότο κρος στο Ποικίλο όρος, στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, στην Πεντέλη και το αισθητικό δάσος Καισαριανής. Ο βουλευτής τόνισε ότι τα πολλαπλά περιστατικά παραβίασης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, είναι αποτέλεσμα του αρνητικού παραδείγματος του πρωθυπουργικού ζεύγους, που φαίνεται να έδωσε το μήνυμα και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για ανοχή της συγκεκριμένης περιβαλλοντικής παράβασης.

Όπως είπε ο Κ. Αρσένης, η 29η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η σύζυγος του πρωθυπουργού εθεάθη στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας να κάνει μότο κρος, αποτέλεσε το έναυσμα για πολλαπλά περιστατικά σε εθνικούς δρυμούς και δασικές προστατευόμενες περιοχές. «Το μήνυμα που στάλθηκε από εσάς είναι ότι μπορεί ο καθένας να κάνει μότο κρος σε όποια δάσος θέλει» σημείωσε ο Κ. Αρσένης «παρά το γεγονός ότι χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων εντός των δασών είναι παράνομη. Απαιτείται άμεσα ο Πρωθυπουργός να κάνει ξεκάθαρη δήλωση ότι το μοτο κρος εντός δασών και εθνικών δρυμών αποτελεί παράνομη ενέργεια που προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον και δεν θα γίνεται ανεκτή».


Στη Βουλή ο μηχανοκίνητος αθλητισμός (motocross) εντός Εθνικών Δρυμών και Προστατευόμενων ΠεριοχώνΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , , , , , , , , , , ,

2 replies

  1. Οι κύριοι Αμυράς, Αρσένης κ.α. μήπως να διαβάσουν και τον Ν. 3937/2011 “Διατήρηση της βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις”, άρθρο 13 παρ. 4.α) Δεν επιτρέπεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων εκτός οδικού δικτύου σε οικολογικά ευαίσθητες εκτάσεις, όπως ενδεικτικά, μόνιμες ή εποχικές λίμνες και τέλματα και οι ακτές τους, ο αιγιαλός, οι αμμοθίνες, ποτάμια, ρέματα και ρυάκια, δάση, λιβάδια, βοσκότοποι, οι οικότοποι προτεραιότητας του παραρτήματος Ι της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, καθώς και σε μονοπάτια που βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές……….;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  2. Έχω γεννηθεί σε ένα ορεινό χωριό της χώρας, μεγαλώσαμε με δυσκολίες αλλά έχω μάθει από τους γονείς μου να σεβομαι το φυσικό περιβάλλον,αυτό είναι η ζωή μας χάρη σε αυτό ζούμε εάν καταστραφεί θα εξαλειφθεί η ανθρώπινη ύπαρξη και όχι μόνο. Δυστυχώς όμως λίγοι το αντιλαμβάνονται και εν έτη 2021 αντί να καλυτερευουν τα πράγματα χειροτερευουν, οι άνθρωποι αδιαφορούν και καταστρέφουν ανελέητα την φύση.
    Οι αγαπητοί δικυκλιστες δεν υπολογίζουν, δυστυχώς και εμένα μου αρέσουν οι μηχανές και ήμουν κάτοχος κάποτε δίκυκλου αλλά τα μότο Κρος στα βουνά κινούνται ανεξέλεγκτα καταστρεφοντας και δεν υπολογίζουν ούτε τους κατοίκους της υπαίθρου αλλά ούτε το φυσικό περιβάλλον, ο καθένας θέλει να κάνει αυτό που θέλει αλλά δεν σέβεται την φύση, ούτε τον συνάνθρωπο…. δεν έχουμε καταλάβει ότι αυτά τα δάση αυτά τα βουνά είναι χιλιάδες χρόνια και δίνουν ζωή, δεν υπάρχει σεβασμός ούτε στην πανίδα αλλά ούτε στην χλωρίδα.
    Η Δασική Υπηρεσία αποδυναμωμενη χωρίς προσωπικό αδυνατεί να ελέγξει, αυτό εκμεταλευονται όλοι όσοι καταστρέφουν την όμορφη Ελληνική φύση.
    Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον τρόπο που η Πολιτεία και οι αιρετοί αντιμετωπίζουν το περιβάλλον.
    Αναλώνονται σε εύκολες διατάξεις όπως η απαγόρευση του κυνηγίου η απαγόρευση βόσκησης και καλλιέργειας αλλά κανείς δεν ασχολείται σοβαρά για την καταπολέμηση της παραβατικοτητας, την μόλυνση του περιβάλλοντος και την καταστροφή που συντελεί ο σύγχρονος άνθρωπος. Δυστυχώς δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και το ήδη υποβαθμισμενο περιβάλλον θα συνεχίσει να κατάστρεφεται από ανθρώπους που μόνο να καταστρέφουν ξέρουν και δεν σέβονται τίποτα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: