Η ΠΕΔΔΥ συνεχίζει να επιμένει και να διεκδικεί προσλήψεις προσωπικού και αναδιοργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών

«Η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων συνεχίζει να επιμένει και να διεκδικεί την αναδιοργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών και προσλήψεις προσωπικού»

Πραγματοποιήθηκε  στις 8 Φεβρουαρίου  με τηλεδιάσκεψη,  η συνάντηση του Προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (Νικήτας Φραγκισκάκης Πρόεδρος, Νικόλαος Μπόκαρης Αντιπρόεδρος, Γεώργιος  Παπαρουσόπουλος  Γεν. Γραμματέας και Βερενίκη Λούκα Ταμίας)  με τον αρμόδιο για τα δάση Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά. Στη συνάντηση συμμετείχαν θεσμικά ο κ. Ευάγγελος Γκουντούφας, αναπληρωτής προϊστάμενος της  Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος  του ΥΠΕΝ και ο κ. Πέτρος Θεοδώρου, σύμβουλος του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Υφυπουργός Π.Ε.Ν κ. Γ. Αμυράς, χαρακτήρισε τη συνάντηση «1η συνάντηση εργασίας»  και δεσμεύτηκε  να ακολουθήσουν και επόμενες θεωρώντας ότι είναι κοινοί οι στόχοι που αφορούν την προστασία των δασών και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Δασικού Τομέα.

Το προεδρείο της Ένωσης διατύπωσε τα πάγια και διαρκή αιτήματα του κλάδου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αναδιοργάνωσης του Τομέα και τις απαραίτητες προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού στις δασικές Υπηρεσίες.

Ο αρμόδιος για τη δασική πολιτική Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας:

  • Αναγνώρισε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με στελεχιακό δυναμικό.
  • Δεσμεύτηκε στο Δ.Σ ότι θα ακολουθήσει νέα επικοινωνία του με το Υπ. Εσωτερικών, ώστε το θέμα του προγραμματισμού των προσλήψεων μονίμου προσωπικού να λυθεί σε πολιτικό επίπεδο και να περάσει στη διαδικασία της υλοποίησής του.
  • Όσο αφορά το «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας»  δήλωσε ότι εντός του Μαρτίου θα προχωρήσει η υλοποίηση ειδικού προγράμματος (κοινωνικά ωφελούμενων) για τις Δασικές Υπηρεσίες το οποίο θα αφορά 700 άτομα (Δασολόγους, δασοπόνους και Διοικητικούς).

Συζητήθηκε διεξοδικά και με μεγάλη τεκμηρίωση το θέμα της σημερινής λειτουργίας των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Το Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Δ.Υ επισήμανε το θέμα της αναποτελεσματικής  λειτουργίας τους που συνδέεται με τη δυσκολία της υλοποίησης ενιαίας Δασικής Πολιτικής, τις διαφορετικές ταχύτητες στην εφαρμογή της, (που πλέον είναι εμφανείς), και κυρίως τα προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς με συναδέλφους οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν ορισμένοι Συντονιστές (αναιτιολόγητες αφαιρέσεις από τα καθήκοντα Αναπληρωτών Προϊσταμένων που ασκούσαν μεγάλο χρονικό διάστημα και μετακινήσεις-μεταθέσεις και την  υποβάθμιση των ΠΕ Δασολόγων).

Η Π.Ε.Δ.Δ.Υ διατύπωσε την πάγια και σταθερή της θέση, όπως διατυπώθηκε στις Γενικές μας Συνελεύσεις ότι το σημερινό σύστημα είναι άκρως αναποτελεσματικό και διοικητικά θνησιγενές. Ζητήσαμε τη λήψη πολιτικής απόφασης για την αναδιοργάνωση των  Δασικών Υπηρεσιών και την υπαγωγή τους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναλύθηκε το θέμα του Εθνικού σχεδίου Αναδασώσεων αναπτύσσοντας  τις θέσεις μας όπως διατυπώνουμε στο πρόσφατο δελτίο τύπου για το θέμα των αναδασώσεων που εκδώσαμεπρόσφατο δελτίο τύπου για το θέμα των αναδασώσεων που εκδώσαμε, ζητώντας η Δασική Υπηρεσία να έχει πρωτεύοντα ρόλο.

Εκφράσαμε την αντίθεση μας για την σύνθεση των επίτροπων των Δασικών Χαρτών.

Τέλος ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυράς ζήτησε τα σχετικά υπομνήματα από την ΠΕΔΔΥ  για α) το θέμα  του αντισταθμίσματος  6 τοις χιλίοις και της επαναφοράς και απόδοσής του στους Δασολόγους δημοσίους υπαλλήλους, όπως ήδη έχει αποφασιστεί για τους μηχανικούς και

β) Το πρόγραμμα της  πρακτικής άσκησης νέων πτυχιούχων Δασολόγων,  που παλαιότερα υλοποιούνταν από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έτσι ώστε κάθε χρόνο να αξιοποιούνται πτυχιούχοι και να αποκτούν εμπειρία προσφέροντας συγχρόνως στην Δασική Υπηρεσία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Νικήτας Φραγκισκάκης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γεώργιος Παπαρουσόπουλος

 


«Προγράμματα Αναδασώσεων» και η οδυνηρή (δασική) πραγματικότητα…



ΚατηγορίεςΑπασχόληση, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading