Τηλεδιάσκεψη για θέματα της θηροφυλακής

Κοινή τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την 11η/02/2021 μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα καθώς και του αρμόδιου για τη θήρα Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά. Στη συζήτηση τέθηκε το κρίσιμο και επείγον ζήτημα της οικονομικής στήριξης της θηροφυλακής και της διασφάλισης της βιωσιμότητας της.

Με ικανοποίηση διαπιστώθηκε η εξαιρετική θετική διάθεση των υπουργών οι οποίοι ήταν ενημερωμένοι για όλα τα θέματα γύρω από το κυνήγι και τη συνεισφορά που αυτό έχει στην τοπική οικονομία τονίζοντας τη βούληση τους για τη στήριξη της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το υπουργείο θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η θηροφυλακή να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

Εκτός από το σοβαρό θέμα της οικονομικής βιωσιμότητας της θηροφυλακής έγινε αναφορά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και συζητήθηκαν οι τρόποι που μπορούν να οδηγήσουν στην επίλυσή τους.

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό και ζωτικό ρόλο της θηροφυλακής στην προστασία της άγριας ζωής και στην λειτουργία της θήρας, εκφράσθηκε από πλευράς του κ. Αμυρά ως ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υφυπουργός, η επιθυμία η συζήτηση αυτή να αποτελέσει την αρχή μίας σταθερής και γόνιμης συνεργασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

Τριανταφυλλίδης Γεώργιος

 Ο Γενικός Γραμματέας

 Ρετζέπης Ιωάννης



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading