Διαγωνισμός 4,7 εκατ. ευρώ για την απογραφή και παρακολούθηση των δασών

Διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης των υποέργων 2 έως 8 της πράξης «Σύστημα απογραφής και παρακολούθησης των δασών και δασικών εκτάσεων για την κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας και τη διαμόρφωση στρατηγικής για την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό αυτής», προκηρύσσει η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.77 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται μέχρι τις 31-12-2023.

Όπως αναφέρει η σχετική περίληψη διακήρυξης που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, «στο πλαίσιο εφαρμογής των όρων της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (άρθρο 4) και του Πρωτοκόλλου του Κιότο (ΠτΚ), η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να υπολογίζει και να αναφέρει τις εκπομπές και τις απορροφήσεις CO2 και άλλων αερίων του θερμοκηπίου από διάφορες κατηγορίες γης, μεταξύ άλλων και τις Δασικές Εκτάσεις, και για διάφορες δράσεις, μεταξύ άλλων τη Δάσωση, την Αναδάσωση και την Αποδάσωση (άρθρο 3.3 του ΠτΚ). Προς υλοποίηση αυτού απαιτείται η εγκατάσταση ενός Συστήματος Απογραφής και Παρακολούθησης (ΣΑΠ) των δασών και δασικών εκτάσεων της χώρας και η διαμόρφωση στρατηγικής για την προσαρμογή τους στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό αυτής, με την εγκατάσταση ενός μόνιμου δικτύου δειγματοληπτικών επιφανειών σε όλα τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας με το οποίο θα μετρηθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον υπολογισμό εκπομπών/απορροφήσεων CO2 από την υπέργεια και την υπόγεια βιομάζα».

Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά στα υποέργα 2 έως 8, ως ακολούθως:

Περισσότερες πληροφορίες: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του υποέργου 1: «Τεχνικός συντονισμός εγκατάστασης και πρώτης λειτουργίας συστήματος απογραφής και παρακολούθησης των δασών και δασικών εκτάσεων της χώρας» (δείτε ΕΔΩ).

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [539.62 KB]



ΚατηγορίεςΈργα - Προκηρύξεις, Δασικά Οικοσυστήματα, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading