Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ

Αθήνα,10-9-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση απόφασης της Κυβέρνησης 

Όπως ακριβώς τα είχαμε προβλέψει σε προηγούμενα δελτία τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δ.Υ,  παρατηρούνται παρελκυστικές τακτικές και καθυστερήσεις στην υλοποίηση της απόφασης του Πρωθυπουργού για τη μεταφορά και υπαγωγή των Δασικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας .

Η Κυβέρνηση αν θέλει να διαφυλάξει το κύρος των αποφάσεων που λαμβάνονται σε κυβερνητικό επίπεδο πρέπει να δει πολιτικά αλλά και σε επίπεδο διοίκησης ποιοι και για ποιους λόγους καθυστερούν αδικαιολόγητα όλα τα προπαρασκευαστικά στάδια για την υλοποίηση του Κυβερνητικού Σχεδιασμού

Κάποιοι πρέπει να απαντήσουν: Γιατί μέχρι σήμερα που σχεδόν εκπνέουν οι προθεσμίες δεν έχουν στείλει όχι απλά τις διαπιστωτικές αλλά ούτε και  τα απαραίτητα στοιχεία που ζητήθηκαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος;

Εμείς συνδικαλιστικά είμαστε βέβαιοι ότι οι καθυστερήσεις που διαπιστώνονται  θα «αποδοθούν» σκόπιμα,  είτε στην απροθυμία των εργαζομένων να συλλέξουν τα στοιχεία (πάντα οι εργαζόμενοι φταίνε), είτε  στη δυσκολία καταγραφής τους.

Όμως η αλήθεια είναι μία:  Ότι οι ενδιαφερόμενοι Συντονιστές και οι υψηλόβαθμοι παράγοντες της δικής τους επιρροής «πετούν τη μπάλα στην κερκίδα», για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους και θα επαναφέρουν  το γνωστό πλέον αίτημα τους για παράταση της εφαρμογής της απόφασης μέχρι τη λήξη της θητείας τους. Δηλαδή ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Ρωτάμε λοιπόν τα Κυβερνητικά στελέχη που συναντούν και συζητούν με τους Συντονιστές. Θα επιτρέψουν να συνεχίζεται αυτή η παρελκυστική τακτική ή θα ζητήσουν άμεσα την ολοκλήρωση της μεταφοράς;

Η ΠΟΓΕΔΥ καλεί την Κυβέρνηση και ιδίως τους αρμοδίους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχουν άμεση εμπλοκή στην υλοποίηση της απόφασης του Πρωθυπουργού,  να ζητήσουν από τους Συντονιστές την άμεση αποστολή των στοιχείων που ζητήθηκαν από το ΥΠΕΝ καθώς και την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων για τη μεταφορά του προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών μέσα στις ταχθείσες προθεσμίες.

Η ΠΟΓΕΔΥ επίσης λειτουργώντας για το συμφέρον των εργαζομένων στα Δάση ζητά να σταματήσει αυτή η ιδιότυπη «στάση αναμονής» και να ζητηθούν ευθύνες σε όσους καθυστερούν σκόπιμα τις παραπάνω διαδικασίες καταστρατηγώντας την δέσμια υποχρέωση τους από το Νόμο 4824/2021 να ολοκληρώσουν τη μεταφορά των Δασικών Υπηρεσιών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading