Διημερίδα συνεκπαίδευσης – CTIF – χωρών της Ε.Ε. σε θέματα δασοπυρόσβεσης

Η Ελλάδα, φιλοξένησε για πρώτη φορά τη συνάντηση της υποομάδας των δασικών πυρκαγιών της Διεθνής Ένωσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (CTIF), στις αρχές Μαΐου στην Αθήνα.

Εκπρόσωποι από την Γαλλία, Ελβετία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Γερμανία, Κροατία, Βουλγαρία και την Ελλάδα, συμμετείχαν στη διημερίδα Αεροπυρόσβεσης και συμπεριφοράς δασικών πυρκαγιών, με ανατροφοδότηση από τις χώρες που παρείχαν βοήθεια στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο του 2021.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (βάση των CL-215) στην Ελευσίνα, στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του Διεθνή Αερολιμένα, στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σκοπός της διημερίδας ήταν η ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειριών, σε θέματα δασοπυρόσβεσης και αεροπυρόσβεσης σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες, ως ευκαιρία πρόσφατης εμπειρίας και συνεκπαίδευσης με άλλες χώρες του κόσμου που πιθανόν να αντιμετωπίσουν κρίσιμες καταστάσεις στο μέλλον.

fireservice.gr



ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading