Η άλλη άποψη για το περιστατικό στο Δασαρχείο Πάτρας

Από την Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας λάβαμε την ανακοίνωση – δελτίο τύπου που ακολουθεί, με τη θερμή παράκληση να δημοσιευθεί στο «dasarxeio.com». 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα 31/01/2023

Μέλη της Αγωνιστικής Κίνησης Πάτρας, της Επιτροπής αγώνα Λεοντίου, της Επιτροπής αγώνα για το Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου και κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στις 30/01/2023 στο Δασαρχείο Πατρών, για να συζητήσουμε με τον Δασάρχη ζητήματα που αφορούν στις γνωμοδοτήσεις της δασικής υπηρεσίας για την περιβαλλοντική αδειοδότηση αιολικών στις προστατευόμενες περιοχές του Παναχαϊκού και του Ερυμάνθου.

Ο Δασάρχης δεν αρνήθηκε να συζητήσει μαζί μας, αν και από την παράθεση των επιχειρημάτων μας προέκυψε ότι έχουμε αντιδιαμετρικά αντίθετες απόψεις για τις επιπτώσεις από την εγκατάσταση αιολικών στις προστατευόμενες περιοχές.

Κατά την έντονη λεκτική αντιπαράθεσή μας, ένας εκ των παρισταμένων πίεσε ατυχώς το μπουκάλι του αντισηπτικού που υπήρχε πάνω στο γραφείο του Δασάρχη, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί αντισηπτικό υγρό επάνω του. Ζητήθηκε άμεσα συγγνώμη για το ατυχές περιστατικό, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον Δασάρχη, που κάλεσε για τον λόγο αυτό την αστυνομία, διατάσσοντας τους υπαλλήλους του Δασαρχείου να κλειδώσουν τις πόρτες, κρατώντας μας έγκλειστους στον χώρο του Δασαρχείου.

Κατόπιν της έντονης διαμαρτυρίας μας και λίγο πριν έρθει η αστυνομία ξεκλειδώθηκε η πόρτα. Παραμείναμε στο Δασαρχείο και μεταβήκαμε στην αστυνομική διεύθυνση Πατρών για να δώσουμε κατάθεση για τα γεγονότα. Εκεί ο Δασάρχης υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό με το αντισηπτικό υγρό.

Η τόση έκταση που πήρε ένα ατυχές περιστατικό, οδήγησε τελικά:

(α) στο να μην απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματά μας που αφορούν στις συνεχείς θετικές γνωμοδοτήσεις του Δασάρχη για την κατασκευή αιολικών σε κρίσιμες και προστατευόμενες περιοχές του δικτύου Νatura 2000 όπως είναι το Παναχαϊκό και ο Ερύμανθος.

(β) στο να μην εξεταστούν τα αιτήματα που θέσαμε, για την τεχνική και επιστημονική τεκμηρίωση των σοβαρών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τα αιολικά, σε προστατευόμενες περιοχές αρμοδιότητάς του Δασαρχείου Πατρών, για νέα έργα αιολικών που πρέπει άμεσα να αξιολογηθούν.

Επειδή εμείς δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα καμιάς εταιρείας, η οποία στοχεύει να καρπώνεται υπερκέρδη καταστρέφοντας προστατευόμενες και ευαίσθητες περιοχές, αλλά αγωνιζόμαστε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας και για την τοπική κοινωνία, που δίνει καθημερινή μάχη για να επιβιώσει, θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις αρμόδιες υπηρεσίες που αδειοδοτούν και γνωμοδοτούν, προκειμένου να τεκμηριώνουμε επιστημονικά, τεχνικά και νομικά τις απόψεις μας για την καταστροφή που προκαλείται από την αδειοδότηση αιολικών στις προστατευόμενες περιοχές μας.

Αν οι αρμόδιες υπηρεσίες αισθάνονται ότι απειλούνται ακούγοντας τους πολίτες των κρισίμων περιοχών, των οποίων ο τόπος και το μέλλον υποβαθμίζεται, τότε ας καλούν και τα ΜΑΤ. Αξίζει όλοι να θυμηθούμε ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση των πολιτών.

Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας,
Επιτροπή αγώνα Λεοντίου,
Επιτροπή αγώνα για το Σκιαδοβούνι Ερυμάνθου

 


 ΚατηγορίεςΑ.Π.Ε., Δασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ποιά άλλη άποψη ? Εκείνων που δηλώνουν προστάτες του Συντάγματος (λες και οι άλλοι Έλληνες είναι εχθροί του Συντάγματος), “κρύβονται” πίσω από έναν τίτλο “Επιτροπή αγώνα κλπ” και απαιτούν από Υπηρεσίες να γνωμοδοτούν όπως αυτοί επιθυμούν, διαφορετικά περιλούζουν προϊσταμένους με αντισηπτικά δηλώνοντας ανερυθρίαστα ότι θα συνεχίσουν την ίδια τακτική την οποία βαφτίζουν “αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος”? Με λίγα λόγια οι προστάτες του Συντάγματος καταπατούν το ίδιο το Σύνταγμα αφού με τις ενέργειές τους σκόπιμα αφαιρούν το δικαίωμα της προσωπικής ασφάλειας συμπολίτη τους. Ποιά άλλη άποψη ? Εκείνων που αντί να τηρήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία έγκρισης ή απόρριψης μιας ΜΠΕ έργου εγκατάστασης Α/Γ, “μπουκάρουν” στα γραφεία Υπηρεσιών γνωμοδοτούντων στην διαδικασία και απαιτούν από όργανα της Διοίκησης να συμμορφωθούν με τις δικές τους τάχα συνταγματικές υποδείξεις, όταν δε δουν ότι δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους, πέραν της λεκτικής ασκούν και σωματική βία, ως σύγχρονοι νταήδες και ραβδάτορες? Ποιά άλλη άποψη? Εκείνων που με το παραπάνω δελτίο τύπου, προσβάλλουν την νοημοσύνη μας λέγοντας “….ένας εκ των παρισταμένων πίεσε ατυχώς το μπουκάλι του αντισηπτικού που υπήρχε πάνω στο γραφείο του Δασάρχη, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί αντισηπτικό υγρό επάνω του” ? Δεν ήταν “ατυχώς” Κύριοι αλλά άκρως “επιτυχώς” αφού και τον στόχο του βρήκε και μάλιστα τα μάτια του πίσω από τα γυαλιά με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο Νοσοκομείο. Και συνεχίζουν να προσβάλλουν την νοημοσύνη μας λέγοντας “Η τόση έκταση που πήρε ένα ατυχές περιστατικό, οδήγησε τελικά: (α) στο να μην απαντηθούν τα εύλογα ερωτήματά μας …….(β) στο να μην εξεταστούν τα αιτήματα που θέσαμε,….” ζητώντας και τα “ρέστα”. Ας μας πουν αυτοί οι Κύριοι πόσες φορές έχουν ρίξει στα μάτια του καθένα τους αντισηπτικό και να μην έδωσαν “τόση έκταση στο ατυχές περιστατικό” ?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: