Site icon dasarxeio.com

Σταθάκης: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπάρχουν οριοθετημένα δάση και αιγιαλός, κτηματολόγιο και σχετική νομοθεσία»

Με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, την γραμμή των αιγιαλών και το Κτηματολόγιο, η χώρα για πρώτη φορά θα έχει δάση, αιγιαλούς, κτηματολόγιο, τοπικά χωρικά σχέδια για εντός και εκτός σχεδίου δόμηση, περιφερειακά παρατηρητήρια για την αυθαίρετη δόμηση, οι αλλαγές τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχαν γίνει για πάρα πολλές δεκαετίες, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τους Βαγγέλη Καραγεώργο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Με αφορμή τις πρώτες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ο κ. Σταθάκης είπε ότι «κατ’ αρχάς, γίνονται για πρώτη φορά με τόση αποφασιστικότητα. Είναι σαφές και ισχυρό το μήνυμα. Θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των κατεδαφίσεων για να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα, εκεί που δεσμευτήκαμε, σε αιγιαλούς, εθνικούς δρυμούς, αναδασωτέες περιοχές και ρέματα».

«Η κυβέρνηση, όπως υπογράμμισε, «έχει ολοκληρώσει το θεσμικό πλαίσιο για τις μεγάλες αλλαγές στην χωροταξία και την πολεοδομία της χώρας»:

«Άρα», όπως είπε χαρακτηριστικά, «το 2020 η χώρα για πρώτη φορά θα έχει δάση, αιγιαλούς, κτηματολόγιο και την νομοθεσία που έχουμε εισάγει»:

«Η νομοθεσία είναι εκεί, εφαρμόζεται, είναι βαθιές μεταρρυθμίσεις, αυτές προχωράμε. Οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουν γίνει κυριολεκτικά για πάρα πολλές δεκαετίες», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

http://www.stokokkino.gr

Exit mobile version