Site icon dasarxeio.com

Χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας στους φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων

Το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων με επιστολή του προς τον αρμόδιο καθ΄ύλην Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταύρο Παπασταύρου, την οποία κοινοποιεί προς την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της χώρας, ζητάει τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων για τη χορήγηση στους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κατ΄ αντιστοιχία με τους δασοφύλακες των δασικών υπηρεσιών.

Με το έγγραφό της το Σωματείο τονίζει ότι ενώ η Πολιτεία αναγνώρισε και ορθά τις εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες των υπαλλήλων των Δασικών Υπηρεσιών, άφησε εκτός ρυθμίσεων τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Πρόκειται για μια άδικη εξαίρεση, καθώς οι ιδιωτικοί θηροφύλακες εξομοιώνονται πλήρως εκ του νόμου (άρθρο 267 Δασικού Κώδικα) ως προς τα καθήκοντα με τους συναδέλφους τους του Δημοσίου με την εξομοίωση αυτή να επεκτείνεται απαραίτητα και ως προς τα δικαιώματα που επιφυλάσσει το κράτος για όσους εκ των υπαλλήλων του ασκούν το αυτό έργο και καθήκοντα.

Στην επιστολή του, το Σωματείο αναλύει το πλήρες θεσμικό πλαίσιο αλλά και το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των θηροφυλάκων με χαρακτηριστικά τα οποία μπορούν να συνοψισθούν στην:

Με την αναγνώριση του δικαιώματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, η Πολιτεία θα επιδείξει αίσθημα ευθύνης, ηθικής επιβράβευσης και ουσιαστικής ανταμοιβής της δημόσιας υπηρεσίας που βάσει νόμου επιτελούν και που σκοπό έχουν να συνδράμουν την Πολιτεία στην προστασία της άγριας ζωής και των βιοτόπων και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της θήρας, της πατρίδας μας.

Το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων θεωρεί της διατήρηση αυτής της αδικίας απόδειξη μεταχείρισης των θηροφυλάκων ως «εργαζομένων δεύτερης κατηγορίας» και καλεί

Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων

Exit mobile version