Θηροφύλακες: Διαμαρτυρία για την τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία απέστειλε το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων αναφορικά με την τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας τους από τις εργοδότριες Κυνηγετικές Ομοσπονδίες.

Οι θηροφύλακες τονίζουν ότι οι νέες συμβάσεις «οδηγούν το καθεστώς μισθοδοσίας των Θηροφυλάκων έντεκα χρόνια πίσω στο 2012 και στους μνημονιακούς νόμους, μια εξέλιξη απόλυτα βλαπτική για τους εργαζόμενους» και καλούν την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες να μην προχωρήσουν στη σύναψη τροποποιητικής σύμβασης εργασίας.

Επισημαίνουν, επίσης, πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα και ζητούν την άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά προκειμένου να ορισθεί το συντομότερο δυνατό κοινή συνάντηση με την Κ.Σ.Ε. παρουσία του, με τη συμμετοχή και του Γενικού Γραμματέα Δασών κ. Αραβώση καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων:

ΘΕΜΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Κ.Σ.Ε.) – ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ.

Το Σωματείο Θηροφυλάκων Κυνηγετικών Οργανώσεων μετά την ενημέρωση που είχαν οι Θηροφύλακες-μέλη του από τις εργοδότριες Κυνηγετικές Ομοσπονδίες, σχετικά με απόφαση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία παρότι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και παρά την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν θα αυξηθεί ο μισθός τους και θα παραμείνει ως είχε την 31/3/2023, προτείνοντας τους ταυτόχρονα τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας, αναφέρει τα εξής:

  • Οι νέες συμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί προς υπογραφή οδηγούν το καθεστώς μισθοδοσίας των Θηροφυλάκων έντεκα χρόνια πίσω στο 2012 και στους μνημονιακούς νόμους καθότι περιλαμβάνουν περικοπές των νόμιμων και κατοχυρωμένων σημερινών αποδοχών – τριετιών αφού εφεξής και εφόσον υπογραφούν θα αναγνωρίζεται μόνο η προϋπηρεσία που έχει συμπληρωθεί έως τις 14/2/2012 και έως τρεις συνολικά τριετίες και την περικοπή του επιδόματος τέκνων.
  • Η πρόθεση από μέρους των εργοδοτριών οργανώσεων (όπως μας μεταφέρθηκε από ορισμένες από αυτές) μετά την εφαρμογή των παραπάνω και προκειμένου να διατηρήσουν το μισθό που λάμβαναν οι θηροφύλακες τους έως την 31/03/2023, να συμπληρωθεί, με κάποιο επίδομα τύπου μπόνους (BONUS), το ύψος του οποίου αναγκαστικά θα διαφοροποιείται από θηροφύλακα σε θηροφύλακα, αποτελεί επίσης σοβαρή αρνητική εξέλιξη καθότι τα επιδόματα τύπου BONUS εκτός του ότι δημιουργούν απαράδεκτη άνιση διακριτική μεταχείριση των εργαζομένων, ως γνωστό αποτελούν παροχές που μονομερώς μπορούν να περικοπούν από τον εργοδότη και δεν κατοχυρώνουν κανένα δικαίωμα αφού δεν υπολογίζονται σε κανενός είδους νόμιμες αποζημιώσεις (αποζημίωση απόλυσης, συντάξιμες αποδοχές, επιδόματα εορτών, αδείας, κτλ).

Όπως φαίνεται από τα ανωτέρω, η εξέλιξη αυτή είναι απόλυτα βλαπτική για τους εργαζόμενους δεδομένου ότι το σημερινό καθεστώς μισθοδοσίας που καθορίζονταν με προγενέστερες σχετικές αποφάσεις – οδηγίες της Κ.Σ.Ε. αναγνώριζε έως οκτώ τριετίες και επιδόματα τέκνων, έχει παγιωθεί και δεν μπορεί να μεταβληθεί μονομερώς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου. Συνεπώς οι νέες συμβάσεις εργασίας δημιουργούν αρνητικά τετελεσμένα καθώς επιφέρουν ουσιαστικές μειώσεις στις αποδοχές των θηροφυλάκων που επηρεάζουν καθοριστικά κρίσιμες μελλοντικές παροχές όπως είναι το ύψος των συντάξεων και για το λόγο αυτό το Σωματείο μας είναι απολύτως αντίθετο.

Για όλα τα παραπάνω:

Καλούμε την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες να επανεξετάσουν την απόφαση τους και να μην προχωρήσουν στη σύναψη τροποποιητικής σύμβασης εργασίας.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά προκειμένου να ορισθεί το συντομότερο δυνατό κοινή συνάντηση του Σωματείου μας με την Κ.Σ.Ε. παρουσία του, με τη συμμετοχή και του Γενικού Γραμματέα Δασών κ. Αραβώση καθώς και της Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ, με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

Επισημαίνεται πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα και είναι ακόμη νωπή η ενημέρωση που έκανε στο Σωματείο για την έμπρακτη οικονομική ενίσχυση της Κ.Σ.Ε. για τη Θηροφυλακή αλλά και οι δεσμεύσεις της για επιπλέον ενίσχυση οποτεδήποτε χρειαστεί. Ζητούμε επίσης από το ΥΠΕΝ να πάρει θέση στο πρόβλημα που ανέκυψε και να τοποθετηθεί διασφαλίζοντας την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για την αύξηση του βασικού μισθού ώστε να ισχύσει και για τους φύλακες θήρας οι οποίοι αμείβονται με αυτόν τον μισθό και για τους οποίους είναι υπεύθυνο.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: