Site icon dasarxeio.com

Κατανομή πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2015 στις Δασικές Υπηρεσίες

Με την αριθμ. 125997/2464/10-6-2015 (ΑΔΑ: 6101465ΦΘΗ-ΩΓΨ) απόφαση του αν. υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Τσιρώνη, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 2.494.538,00 ευρώ, του Ορίου Πληρωμών της ΣΑΕ 584 του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2015 στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Τα ενάριθμα έργα της ΣΑΕ 584 για τα οποία γίνεται κατανομή με την απόφαση αναλύονται ως ακολούθως:

1. «Αντιπυρική προστασία δημοσίων δασών και δασικών εκτάσεων (Π.Κ. 2001ΣΕ08400000 Διάνοιξη – Συντήρηση – Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση Δασικών δρόμων)»:

Οι ενδεικτικές κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών που περιλαμβάνονται στο έργο αυτό είναι:

2. «Δαπάνες για εκτός Έδρας Κινήσεις-Οδοιπορικά-Τεχνική Υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Π.Δ. και Αγροπεριβάλλοντος του Υπουργείου ΠΑΠΕΝ»:

Στις δαπάνες περιλαμβάνονται οι εκτός έδρας κινήσεις και οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την εκτέλεση (μελέτη – κατασκευή) των έργων που περιλαμβάνονται στην ΣΑΕ 584 του Τομέα Δάση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και οι εκτός έδρας μετακινήσεις και οδοιπορικά έξοδα του προσωπικού της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Π.Δ. και Αγροπεριβάλλοντος για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των και την παροχή οδηγιών.

3. «Δασικές Μελέτες»:

Περιλαμβάνονται οι δαπάνες για την:

Οι μελέτες αυτές θα  εκτελούνται από τους Δασολόγους των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων ή σε περιπτώσεις που το προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (Δασαρχείων και Δ/νσεων Δασών) δεν επαρκεί μπορούν να ανατεθούν στον ιδιωτικό τομέα τηρουμένων όλων των διαδικασιών ανάθεσης μελετών δημοσίων έργων.

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει όλα τα υλικά και υπηρεσίες που ενδεχομένως θα χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση, την σύνταξη και την εκτύπωση της μελέτης (π.χ. προμήθεια χαρτών, αναλώσιμων υλικών, μετροταινιών, προμήθεια GPS, ρελασκοπίων κλπ).

4. «Συστηματική και εντατική παρακολούθηση των δασών της Ελλάδας στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Δασών – ICP Forests».

5. «Διαχείριση Δημοσίων Δασών (Π.Κ. 2001ΣΕ08400004 Υποβαθμισμένα δάση)».

H κατανομή της πίστωσης ανά έργο και δασική υπηρεσία δίνεται στους συνημμένο πίνακα της απόφασης.

Σχετικό αρχείο:


Exit mobile version