Site icon dasarxeio.com

Δ/νση Δασών Ρεθύμνου: «…το όνειρο που έχουμε για τη λειτουργία της υπηρεσίας μας»

‘…we have a dream!!…’

Στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος θα μοιραστούμε μαζί σας, το όνειρο που έχουμε για τη λειτουργία της υπηρεσίας μας. Τι θα πρέπει και με τι θα θέλαμε να ασχολούμαστε στη ΔΔΡ, για τα δάση, τις δασικές εκτάσεις, και γενικότερα τη βιοποικιλότητα του Νομού Ρεθύμνου (συν. έκταση 1.496 km2).

Το … όνειρο λοιπόν είναι :

Το όνειρο περιλαμβάνει και άλλα…  Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα Green Deal, που σαφώς περιλαμβάνει και τα δάση και στο Ρέθυμνο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε για τα αυτονόητα.  Αποχωρήσεις εννέα (9) δασολόγων και τεσσάρων (4) δασοπόνων την τελευταία 15ετία, έχουν αποδεκατήσει κυριολεκτικά τη ΔΔΡ, χωρίς καινούριες αφίξεις.

Στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε με πανδημίες, όπως του κορωνοϊού (COVID-19), να έχουν αποδοθεί σε συνθήκες που προκύπτουν από την απώλεια της ισορροπίας των οικοσυστημάτων (κυρίως δασικών) και την καταστροφή της βιοποικιλότητας[2], θα θέλαμε να μπορούμε να αποδείξουμε στον τόπο μας, ότι η Δασική Υπηρεσία όπως έχει κάνει στο παρελθόν, και σήμερα μπορεί να κάνει θαύματα ….!!!.

Η Δ/ντρια Δασών Ρεθύμνου

Δρ Χαρίκλεια Καργιολάκη

————–

[1] ..As part of this focus on strict protection, it will be crucial to define, map, monitor and strictly protect all the EU’s remaining primary and old-growth forests …’(European Commission, COM(2020) 20-05-2020, EU Biodiversity Strategy for 2030 ‘Bringing Nature back into our lives)

[2] https://www.dw.com/en/coronavirus-pandemic-linked-to-destruction-of-wildlife-and-worlds-ecosystems/a-53078480

https://www.unenvironment.org/news-and-stories/story/six-nature-facts-related-coronaviruses

https://www.scientificamerican.com/article/destroyed-habitat-creates-the-perfect-conditions-for-coronavirus-to-emerge,

Exit mobile version