Ταυτοτητα

Ο επισκέπτης/χρήστης των σελίδων και του περιεχομένου του δικτυακού τόπου dasarxeio.wordpress.com ή dasarxeio.com (εφεξής dasarxeio.com) οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης πριν από την επίσκεψη ή τη χρήση του περιεχομένου και σε περίπτωση διαφωνίας οφείλει να αποχωρήσει άμεσα χωρίς να κάνει χρήση τους (αναπαράγοντας για παράδειγμα κάποιες πληροφορίες).

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Το dasarxeio.wordpress.com ή dasarxeio.com δεν εκπροσωπεί ούτε διαχειρίζεται από κρατικό φορέα, δημόσια αρχή ή νομικό πρόσωπο. Πρόκειται για ανεξάρτητο δικτυακό τόπο ενημέρωσης (ιστολόγιο) για θέματα δασικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.  Αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία ολιγομελούς ομάδας, που ουδεμία σχέση ή υποστήριξη έχει από οιονδήποτε δημόσιο φορέα. Το κάθε μέλος της ομάδας διαχειριστών μπορεί να προβαίνει σε δημοσίευση περιεχομένου χωρίς την συγκατάθεση των άλλων διαχειριστών.

Το περιεχόμενο προέρχεται είτε από τους διαχειριστές – δημιουργούς περιεχομένου του dasarxeio.com, είτε από άλλους ιστότοπους  όπου καταχωρούμε την διαδρομή δημοσίευσης (σύνδεσμος/hyperlink), έτσι ώστε ο αναγνώστης να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτούς. Η αναδημοσίευση κειμένου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και αποδοχή των απόψεων του συντάκτη. Μέρος του περιεχομένου προέρχεται κι από υλικό που παραχωρούν χρήστες του δικτυακού τόπου. 

Το περιεχόμενο των σελίδων περιλαμβάνει έγγραφα, όπως, πρόσφατους νόμους, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, που σχετίζονται με την δασική υπηρεσία και βρίσκονται ήδη δημοσιευμένα στο διαδίκτυο. Πηγές μας είναι, κυρίως,  οι ιστοσελίδες της Βουλής των Ελλήνων, του Εθνικού Τυπογραφείου και του προγράμματος Διαύγεια.

Οι διαφημίσεις (ads) που τυχόν εμφανίζονται στο κάτω μέρος των δημοσιεύσεων δεν είναι επιλογή δική μας αλλά του δικτύου διαφημίσεων της Google που εξατομικεύει διαφημίσεις βάσει της δραστηριότητάς κάθε χρήστη στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πρόσθετα (adblock) που εμποδίζουν την εμφάνιση τέτοιων διαφημίσεων.

Η συμμετοχή όλων όσων επισκέπτονται την σελίδα είναι απαραίτητη για την συνεχή βελτίωση και ενημέρωση του περιεχομένου της. Ζητάμε την άποψής σας, είτε μέσω σχολίων στις αναρτήσεις, είτε με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου κατά την περιήγηση σας εντοπίσετε σφάλματα ή δυσλειτουργίες.  Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού του ιστολογίου να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου καθώς και σχόλια με ελλιπή ή ανακριβή στοιχεία. Διαγράφονται, επίσης, σχόλια και μηνύματα που αφορούν τη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών (ερωτήματα, αναφορές, καταγγελίες).

Παρακαλούμε τα μηνύματα που στέλνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ιστολογίου να αφορούν αποκλειστικά και μόνο στη λειτουργία του ιστολογίου.

Διαβάστε τους Όρους Χρήσης

 

33 replies

 1. Θερμά συγχαρητήρια. Ακρίβεια στους στόχους, πληρότητα στην ενημέρωση και σαφήνεια κατά τη διατύπωση θέσεων στα πεδία του Δασικού Δικαίου και εν γένει της Δασικής Υπηρεσίας. Με την ευχή να συνεχίσετε την ανοδική πορεία!

  • Συγγνώμη για το μη σχετικό σχόλιο, αλλά ανακάλυψα αυτόν τον ιστότοπο από τις παραπομπές του βιβλίου σας το οποίο είναι όχι μόνο πολύτιμο σε πρακτικό επίπεδο, αλλά και με ακαδημαϊκούς όρους ένα αξιόλογο επιστημονικό έργο. Συγχαρητήρια και σας ευχαριστούμε για την τελευταία έκδοση.

 2. Αγαπητό Δασαρχείο πολύ καλό το δημοσίευμά σας ΡΕΤΣΙΝΑΔΕΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ την 20/7//2019
  Θα θέλαμε όμως να διευκρινίσουμε κάποια σημεία του δημοσιεύματος αυτού .
  Κατά αρχάς να σας γνωρίσουμε ότι είμαστε ένα ένα παλιό σωματείο που εδρεύει στην Μάνδρα και έχει ως διακριτικό τίτλο την ονομασία ΑΓΡΟΤΟΔΑΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ και ως έμβλημα ΤΟΝ ΡΕΤΣΙΝΑ , μνημείο που δεσπόζει στην είσοδο της ΜΑΝΔΡΑΣ .
  Η Μάνδρα έχει έκταση 212 τετραγ. χιλιόμετρα εκ των οποίων 183 είναι σήμερα ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ .
  Γίνεται αντιληπτό εκ των αριθμών και μόνο αυτών ότι όταν αναφερόμεθα σε ΡΕΤΣΙΝΑΔΕΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ εννοούμε ΡΕΤΣΙΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ αφού η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος δεν είχαν ριτινοκαλλιεργητές . Ένα άλλο σημείο που θα θέλαμε να γνωρίσουμε εν σχέσει με το δημοσίευμα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δασών αυτών .
  ΟΙ Μανδραίοι δεν γνώριζαν άλλη δουλειά από το να <> και τον ιδρώτα της δουλειάς τους δεν μπορούσαν να επενδύσουν σε καπνοχώραφα και αμπελώνες , αλλά στην μοναδική γη που υπήρχε στον τόπο τους ΤΑ ΠΕΥΚΑ που αποτελούσε και το αντικείμενο της δουλειάς τους . Για αυτό όταν άρχισαν να γίνονται συμβόλαια και δημιουργήθηκαν Υποθηκοφυλακεία για όλη την έκταση αυτοί υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας πολύ πριν το 1884 Το 1923 εκδόθηκαν 430 με 450 ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ που καλύπτουν όλη την έκταση και τα όρια τους συμπίπτουν με τα όρια που αναφέρονται στους προϋπάρχοντες τίτλους , έτσι τα παραχωρητήρια αυτά επιβεβαίωσαν την προϋπάρχουσα ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ

 3. Παρακαλω αν κάποιος γνωρίζει εάν υπάρχει σχετικός νόμος στην Ελλάδα που αφορά τα κανονάκι από εκφοβισμού και εάν ισχύει το παρακάτω.
  0 ιδιοκτήτης οποιασδήποτε φυτείας, αμπελιού, κήπου ή άλλης
  καλλιεργημένης γης, ο ίδιος ή διά οποιουδήποτε άλλου προσώπου
  εξουσιοδοτημένου από αυτόν, μπορεί να εκφοβίζει θηράματα και είδη
  άγριας πανίδας τα οποία προκαλούν ζημιά ή είναι δυνατό να
  προκαλέσουν ζημιά σε οποιοδήποτε καλλιεργημένο φυτό,
  χρησιμοποιώντας σκιάχτρα, καθρέφτες, ραδιόφωνα ή κανονάκι μετά από άδεια του προϊσταμένου θήρας και πανίδας.

 4. Σας ενημερωνουμε ακολούθως για τις προσπάθειες που κάνει εδώ κι δυό εβδομάδες ο Σύλλογος Κατελειού Κεφαλονιάς(www.kateliosgroup.org) για την διάσωση των δύο κέδρων της παραλίας Αγία Βαρβαρα Κατελειού Κεφαλονιάς(NATOYRA 2000) και σας παρακαλούμε για την βοήθειά σας ως ειδικοί επιστημονες.
  Για λεπτομερή ενημερωσή, του ιστορικού με φωτογραφικό υλικό κ.λ.π παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελιδα μας και την σελίδα μας στο facebook.

  http://www.kateliosgroup.org
  https://www.facebook.com/TheKateliosGroupForResearchAndProtection

  Σας ευχαριστούμε

  “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

  Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ)
  Υπόψη Προϊσταμένης Κυρίας Βασιλικής Σικουβέλη

  Κατόπιν της πρόσφατης επικοινωνίας μας σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου ο Δήμος Κεφαλονιάς να στείλει μηχάνημα για προσπάθεια διάσωσης του υπεραιωνόβιου κέδρου που έπεσε επί του αιγιαλού της παραλίας Αγία Βαρβάρα Κατελειού Κεφαλονιάς (ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, GR2220004) από την προχθεσινή θεομηνία.
  Σχετικά ο Σύλλογος μας αναστύλωσε πριν 12 ημέρες δύο ( 2) κέδρους που είχαν πέσει από την προηγούμενη κακοκαιρία, οι οποίοι αφού παρέμειναν επί 10 ημέρες κάτω χωρίς να ενεργοποιούνται οι τοπικές αρχές, τέλος με προφορική εντολή του Δημάρχου Κεφαλονιάς (κ.Παρίση) και της Κτηματικής και έξοδα του συλλόγου μας τους αναστυλώσαμε χωρίς εκσκαφή, μόνο με στήριξη.
  Σήμερα εκτιμάται ότι χρειάζεται άμεσα εκσκαφή (με μηχάνημα σκαπτικό JCB) επί της παραλίας και διάνοιξη τρύπας 1.50Χ1,50Χ1,50, διότι μόνο έτσι θα διασωθεί ο μεγαλύτερος κέδρος που έπεσε προχθές .

  Για το ανασήκωμα του κέδρου δένδρου έχει προβλεφτεί να έρθει ένας τοπικός γερανός.

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων
  .
  Με εκτίμηση,

  Ξενοπούλου Αικατερίνη

  Για τον Σύλλογο Κατελειού

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΗΣ
  Katelios Group For the Research and Protection of Marine and Terestrial Life
  Katelios, Kefalonia, 28086, Greece
  http://www.kateliosgroup.org
  https://www.facebook.com/TheKateliosGroupForResearchAndProtection
  info@kateliosgroup.org
  Tel: +30 26710 81009″

 5. Έχετε μήπως στο αρχείο σας την Ανάρτηση Δασικού Χάρτη Πολυκάστρου της Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς (και όχι του ΥΠΕΚΑ);

 6. Θερμά συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας.Είναι λιτή.καλαίσθητη,εύκολη στην αναζήτηση και οι αναρτήσεις σας πολύ ενδιαφέρουσες.Μπράβο και πάλι μπράβο.

 7. Καλημερα, δεν ξερω εαν γραφω στο σωστο πεδιο αλλα θα ηθελα να ρωτησω κατι. Μεσα στο οικοπεδο μου εχω φυτεψει δυο κουκουναριες πριν απο 34 χρονια και τωρα ο γειτονας λεει οτι τον ενοχλουν και να τις κοψω. Μιλησα με τον δημο και μου ειπε οτι εαν του προκαλουν προβλημα θα πρεπει να φυγουν. Ειναι αμαρτια να κοπουν δεντρα 34 χρονων και μαλιστα κουκουναριες μπορω να κανω κατι μεσω δασαρχειου?

 8. Με κείνη την εγκύκλιο για δρόμους 10 μέτρων ώστε να περνάει τις α/γ η EDF τι θα γίνει, τι κάνουν οι δασολόγοι, γιατί δεν πιέζουν να ανακληθεί, θα διαλύσουν τα πάντα, ποιά αποκατάσταση μετά…ότι θέλουν κάνουν στην Πελοπόννησο

 9. Δημόσιες Δασικές εκτάσεις που εκχερσώθηκαν νόμιμα για γεωργική καλλιέργεια μπορούν να παραχωρηθούν για κτηνοτροφική εκμετάλλευση????

 10. Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις πληροφοριες και τις γνωσεις που μας μεταδιδετε!! Ειστε ενας εξαιρετικος διαυλος γνωσης και επικοινωνιας πανω σε αυτο που πρωτα αγαπησαμε και υστερα ειχαμε την ευκαιρια (και την ευλογια) να το σπουδασουμε και να αποκτησουμε επιστημονικη σκεψη και αντιληψη. Σας ευχαριστουμε πολυ και συνεχισετε ετσι.

  Σταυρος Δ. Μερτζεμεκης
  Δασοπονος & Διαχειριστης Φυσικου Περιβαλλοντος

 11. Πολλά συγχαρητήρια!!!! Εξαιρετική δουλειά!
  Παρεμπιπτόντως ψάχνω για την αριθ. 133339/3367/03-07-2013 δ/γή με τα συνημμένα σ’αυτή έντυπα…….σε ψηφιακή μορφή.

 12. μπορει οι πληροφορίες να αναδημοσιεύονται με κάθε επιφύλαξη,για την εγκυρότητά τους.
  αλλα προσεχετε και λιγακι αυτα που ανεβαζεται ειμαι συναδελφος σας ετσι θεωρω τον εαυτο μου ειμαι πρωην αγροφυλακας και τωρα δασοφυλακας εδω και τρεια χρονια
  σπερνετε τον πανικο για ονομα του θεου απο τον μισθο μασ ζουμε οποιος και αν ειναι αυτος ειμαστε 1200 νομιμοτατα μετα την καταργηση της αγροφυλακης μεταταγμενοι στην δασικοι συναδελφοι σας

  • Αγαπητό Δασαρχείο.
   Πολύ καλά κάνεις και δημοσιεύεις όσα δημοσιεύεις. Συγχαρητήρια από μέρους μου και ευχαριστίες. Ότι γράφεται αντί να «διαγράφεται» πρέπει να αποτελεί «ξυπνητήρι» για όσους αγρυπνούν και γρηγορούν για το μέλλον της Υπηρεσίας και το δικό τους, ώστε να δράσουν…
   Φίλε συνάδελφε giorgos bouboulas: Είσαι ασφαλώς από τους αγρυπνούντες και γρηγορούντες. Γνωρίζω πως πολλοί συνάδελφοι έχουν «αγανακτήσει» με το φόρτωμα στη Δασική Υπηρεσία και της Αγροτικής Ασφάλειας.
   Τους τα είπα στη Δασοπονική Συνάντηση της 17ης Μαΐου 2013 στην Καβάλα:
   «Όταν το 2010 πρότεινα στα συνδικαλιστικά δασικά όργανα, μέσω της ΕΕΔΔΥ, να συζητήσουμε για το θέμα της Αγροφυλακής επαναλήφθηκε η απάντηση του 1996.΄΄ Άμα τεθεί θέμα επίσημα από την Κυβέρνηση τότε θα δούμε ΄΄. Τώρα παραπονιόσαστε για το καπέλωμα».
   Και συνέχισα: «Αγροφυλακή δεν πρόκειται να επανασυσταθεί. Ούτε πρόκειται να προσληφθούν άλλοι αγροφύλακες.
   Πιέστε και πείστε την Κυβέρνηση ότι η Δασική Υπηρεσία προστατεύει πλέον το 95% της Ελληνικής Επικράτειας (δηλ. κατ ουσίαν μόνο τη θάλασσα δεν προστατεύει), άρα είναι το υπ’ αριθμ. «ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» που χρειάζεται προσοχή και ενδυνάμωση»
   – Μα δεν ξέρουμε εμείς να γνωμοδοτούμε για αγροζημίες μου είπαν.
   – Ξέρεις να γνωμοδοτείς για ζημία στο δάσος και δεν ξέρεις για αγρό. Δηλ. ξέρεις να οδηγείς τριαξονικό ρυμουλκούμενο και φοβάσαι πως θα οδηγήσεις «κούρσα», όσο κυβισμό και να ΄χει ;
   Αντί να ζητάτε την επιμόρφωσή σας σε αγροτικά θέματα επιμορφώστε τους Δασοφύλακες εξ αγροφυλάκων στα δασικά θέματα.
   Όσο για τον συμπαθή κλάδο των Δασοφυλάκων που διαμαρτύρεται απαντώ: Όταν στο παρελθόν πρότεινα στον πρόεδρό τους να θεσμοθετηθεί η κάλυψη των θέσεων του κλάδου από αποφοίτους ΙΕΚ Δασοπροστασίας και μόνο, μου είπε: Όχι θέλουμε τη Σχολή για λόγους γνωριμίας και σύσφιξη σχέσεων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη και οι απόφοιτοι ΙΕΚ θα περνούν από τη Σχολή.
   Λοιπόν φίλοι Δασοφύλακες ιδού η Ρόδος ιδού και τα πήδημα μα τους συναδέλφους των εξ αγροφυλάκων.
   Και επειδή αυτονόητα δεν μπορεί εν καιρώ κρίσης να ανοίξει η σχολή να επιμορφωθούν ανά Νομό.
   Φίλε giorgos bouboulas πέστε στους αυτοδιοικητικούς και σε κάθε αρμόδιο ότι οι Δασοφύλακες εξ αγροφυλάκων υπέστησαν τη μετακίνηση σαν αυτή που μαγειρεύεται για τη Δημοτική Αστυνομία: Μετακινηθήκατε από την Ελληνική Αγροφυλακή στη Δασική Υπηρεσία.
   Πέστε τους ότι δεν είσαστε υπερήλικες που διοριστήκατε το 1992 (οι περισσότεροι από κείνους είχαν βρει δουλειά και δεν ζήτησαν επαναπρόσληψη) αλλά νέοι με όρεξη για δουλειά.
   Αυτά προς το παρόν
   Υ.Γ. Αγαπητό δασαρχείο ξέρω είναι πολλά για σχόλιο. Δεν θέλω να κάνω ανάρτηση γιατί θα με βαρεθούν.
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
   Ι.ΚΕΚΕΡΗΣ

 13. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την πρωτοβουλία σας.
  Πράγματι πολύ ενημερωτική ιστοσελίδα.
  Είναι κοινός τόπος ότι τα δασικά πράγματα στη Χώρα μας βρίσκονται σε κρίση πάνω από εικοσαετία.
  Εν πολλοίς αποφασίζουν ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ για μας (τους δασικούς) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ.
  Η λεγόμενη διαβούλευση γίνεται για όλα τα θέματα εκτός από τα δασικά.
  Και αν ενημερώνονται κάποιοι συνάδελφοι, είναι οι ολίγοι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των (εναπομεινάντων) συναδέλφων έχουν μεσάνυχτα για τα τεκταινόμενα.
  Μήπως θα ήταν σκόπιμο, να υπάρξει και ένα είδος συζήτησης μέσω της ιστοσελίδας;
  Ίσως έτσι δουν το φως της δημοσιότητας απόψεις συναδέλφων που από νύχτα ως νύχτα ξημεροβραδιάζονται στην πίσω πλευρά το λόφου, δρώντας αθόρυβα, όπως αθόρυβα δρα αυτό που υπηρετούν, το ΔΑΣΟΣ.
  Είπα κάποτε σε Γενικό Διευθυντή της ΠΚΜ ότι υπηρετούμε σε μια υπηρεσία που πνέει τα λοίσθια και «ξαφνιάστηκε»..
  Φίλοι μου,
  Αν πάμε έτσι, το επόμενο βήμα θα είναι να κληθούμε στο νεκροτομείο για να αποφανθούμε από τι πέθανε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
  Τότε όμως θα είναι πολύ αργά…

 14. Σας αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια για την αξιόλογη εργασία σας ,από την οποία μπορεί οιοσδήποτε να ενημερώνεται για τα δασικά θέματα.

 15. Πολύ καλή δουλειά, συγχαρητήρια!
  Δασολόγος

 16. Συγχαρητήρια Εξαιρετική δουλειά!!!ΜΠΡΑΒΟ.

 17. Εξαιρετική δουλειά..

 18. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!

 19. Σας ευχαριστούμε για τη δύναμη που μας δίνετε να συνεχίσουμε…

 20. Συγχαρητήρια!
  Επιτέλους «Το Δασαρχείο» ανέλαβε την πρωτοβουλία ανάδειξης του Δασικού περιβάλλοντος και της Δασικής υπηρεσίας και πιστεύω ότι θα αποτελέσει ο βασικός κρίκος συνένωσης , επικοινωνίας και ενημέρωσης όλων των δασικών παραγόντων.
  Εξαιρετική δουλεία!
  Παπίκα Σύλβια , Δασολόγος

 21. Εξαιρετική δουλειά. Μας ειναι πολύ χρήσιμο.

 22. Μπράβο παιδιά πολύ ωραία πρωτοβουλία.
  Ευχαριστούμε και καλή δύναμη!

 23. Συγχαρητηρια και απο μένα

  • Συγχαρητήρια σε όλους τους δασικούς υπαλλήλους που, κόντρα στο καιρό, αγωνίζονται καθημερινά για να διατηρήσουν τον δασικό πλούτο της χώρας.

 24. Συνάδελφοι,
  Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας.

  • Ευχαριστούμε πολύ κ Χατζηφιλιππίδη και για το σχόλιο σας αλλά και για τις γνώσεις που μας μεταγγίσατε μιας και υπήρξαμε σπουδαστές σας παλιότερα.

Trackbacks

 1. Ένας χρόνος “Δασαρχείο” | Δασαρχείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: