Δελτίο Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του 17ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΑΣΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

EDE LOGO

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-7/10/2015 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, το 17ο Πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο, με διοργανωτές την Ελληνική Δασολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Το συνέδριο είχε σαν θέμα «Η Συμβολή της Σύγχρονης Δασοπονίας και των Προστατευόμενων Περιοχών στη Βιώσιμη Ανάπτυξη» και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» του Αργοστολίου με την υποστήριξη του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ), του ΓΕΩΤΕΕ και των τοπικών Φορέων (Δήμος Κεφαλληνίας Περιφέρεια Ιονίων Νήσων Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Aποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δ/νση Δασών Κεφαλληνίας. 

Το απόγευμα της πρώτης ημέρας (Κυριακή 4-10-2015) έγινε η έναρξη του Συνεδρίου στο Δημοτικό Θέατρο του Αργοστολίου και η εγγραφή των συνέδρων. Την έναρξη συντόνισαν ο Πρόεδρος της ΕΔΕ κ. Θ. Ζάγκας, Καθηγητής του Α.Π.Θ. και η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Αίνου κ. Καμάρη Γεωργία, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παραβρέθηκαν τονίζοντας τη σημασία του συνεδρίου για την πόλη και την τοπική κοινωνία εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Κεφαλονιάς και εκπρόσωποι άλλων εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 300 σύνεδροι, δασολόγοι, δασοπόνοι της δασικής πράξης, καθηγητές, ερευνητές, βιολόγοι και περιβαλλοντολόγοι από τους Φορείς Διαχείρισης, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακού φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 120 εργασίες-εισηγήσεις και σε δυο παράλληλες συνεδρίες κατά τη διάρκεια του διημέρου Δευτέρα 5-10-2015 και Τρίτη 6-10-2015. Υπήρξε επίσης λεπτομερές παράλληλο πρόγραμμα για τους συνοδούς για τις δυο πρώτες ημέρες το συνεδρίου, ενώ την Τρίτη μέρα (Τετάρτη, 7-10-2015) δυο λεωφορεία οδήγησαν τους συνέδρους στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού με ξενάγηση σε μονοπάτι (πεζοπορία) από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Αίνου και επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο και κλείσιμο με γεύμα με τοπικά εδέσματα της Κεφαλονιάς.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου, οι εργασίες καθώς επίσης και υλικό ενημέρωσης & επικοινωνίας θα αναρτηθούν στη σχετική ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.forestry.gr).




ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading