Δεν υφίσταται εκκρεμότητα από τη Δασική Υπηρεσία στα αντιπλημμυρικά έργα της Μάνδρας

Δελτίο τύπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική. 

Πλημμυρικά φαινόμενα στο Δήμο Μάνδρας -Ειδυλλίας

Με δεδομένη τη θλίψη μας για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών και την πρόκληση υλικών ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφές της πλημμύρας – θεομηνίας που έπληξε την περιοχή του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής, και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, σας γνωρίζουμε ότι οι αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων & δραστηριοτήτων προσδιορίζονται από τις διατάξεις του Ν. 4014/2011.

Για το έργο «Μελέτη Εκτροπής Χειμάρρου Αγίας Αικατερίνης & Διευθέτησης Χειμάρρου Σούρες, Θριασίου Πεδίου» της Περιφέρειας Αττικής έχει εκδοθεί η αριθμ. πρωτ. Φ11/5091/13/02-07-2014 (ΑΔΑ: Ω3ΥΙΟΡ1Κ-ΑΩ4) Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (που αποτελεί και έγκριση επέμβασης σε δασικού χαρακτήρα έκταση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 12 του Ν. 4014/2011 όπως ίσχυε κατά τον χρόνο έκδοσής της και η αριθμ. πρωτ. Φ11/6657/13-01-2016 (ΦΕΚ τ. Δ’ 15/29-01-2016) Απόφαση επικύρωσης Καθορισμού Οριογραμμών του εν λόγω έργου της Ασκούσας καθήκοντα ΓΓΑΔΑ (κατ’ εφαρμογή του Ν. 4258/2014).

Κατά συνέπεια το εν λόγω έργο αδειοδοτήθηκε νόμιμα με την ισχύουσα κατά το χρόνο έκδοσης της ΑΕΠΟ δασική & περιβαλλοντική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να μη υφίσταται οιασδήποτε μορφής εκκρεμότητα των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής περιλαμβανομένων των δασικών.

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Επικαιρότητα

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: