Απαγόρευση θήρας σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Χαλκιδικής

Με αποφάσεις των Συντονιστών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης απαγορεύεται η θήρα όλων των θηραμάτων, για ορισμένο χρόνο, σε περιοχές της Π.Ε. Μεσσηνίας και Π.Ε. Χαλκιδικής αντίστοιχα.

1. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Για τρία κυνηγετικά έτη, ήτοι 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, απαγορεύεται η θήρα όλων των θηραμάτων σε έκταση συνολικού εμβαδού 7.048 στρ. στις περιοχές των Τ.Κ. Χρυσοκελαριάς, Υάμειας, Βασιλιτσίου, Χαρακοπιού του Δήμου Πύλου Νέστορος, όπως αυτή περικλείεται με συνεχή κόκκινη γραμμή στο απόσπασμα ΓΥΣ, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχετικής απόφασης.

Όσο διάστημα διαρκεί η απαγόρευση κυνηγίου στην ανωτέρω περιοχή απαγορεύεται και η εκγύμναση κυνηγετικών σκύλων.

Πατήστε για μεγέθυνση

Περιγραφή ορίων
Δυτικά προς Ανατολικά: «Από Υάμεια ακολουθείται ο Δημοτικός Δρόμος Υάμειας – Χαρακοπιού μέχρι την Ποταμιά και συναντήσεως του Γεφυριού του ρέματος «Λίμνες». Στη συνέχεια ακολουθείται νότια και δυτικά το ρέμα «Λίμνες» μέχρι συναντήσεως αγροτικού δρόμου στη θέση «Χούνες» ο οποίος ακολουθείται μέχρι το κεντρικό χωματόδρομο που ενώνει την Χρυσοκελαριά με την Υάμεια. Ακολουθείται νότια ο χωματόδρομος μέχρι την Χρυσοκελαριά. Στη συνέχεια ακολουθείται η άσφαλτος από Χρυσοκελαριά μέχρι τη θέση «Καμαράκι ή Παναγιάννη» όπου ακολουθείται νότια ο χωματόδρομος μέχρι το τέλος του, που συναντά την αρχή του ρέματος «Παπά το Ρέμα» – «Ψηλά Βράχια» στη θέση «Κουκουέρια» ελαιόκτημα ιδιοκτησίας Αγγελόπουλου Γεωργίου. Ακολουθείται το εν λόγω ρέμα για 680 μέτρα περίπου μέχρι συναντήσεως αγροτικού δρόμου στη θέση «Αλωνάκι» ελαιόκτημα ιδιοκτησίας Γούλα Παναγιώτη και θέση «Βάτουρα» ελαιόκτημα ιδιοκτησίας Κατσούλια Θεόδωρου. Ακολουθείται ο αγροτικός δρόμος μέχρι συναντήσεως του Επαρχιακού δρόμου Βασιλιτσίου- Ακριτοχωρίου. Στη συνέχεια ακολουθείται ο επαρχιακός δρόμος προς Ακριτοχώρι μέχρι τη διασταύρωση προς οικισμό Άγιο Δημήτριο – Μπλανέϊκα. Ακολουθείται χωματόδρομος για Μπλανέϊκα και στη συνέχεια ο χωματόδρομος Μπλανέϊκα έως Υάμεια».

Σχετική απόφαση:
Αριθμ. 157480/1.08.2018 (Β´ 4151) Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου σε έκταση συνολικού εμβαδού 7.048,00 στρ. στις περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων Χαρακοπιού, Υάμειας, Χρυσοκελαριάς, Βασιλιτσίου του Δήμου Πύλου Νέστορος, Νομού Μεσσηνίας

2. Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Για δύο χρόνια (έως και 29.06.2020), απαγορεύεται η θήρα όλων των θηραμάτων  σε έκταση 6.718 στρεμμάτων στην περιοχή Πυργαδικίων, της Τοπικής Κοινότητας Πυργαδικίων, Δ.Ε. Παναγιάς, Δήμου Αριστοτέλη τα όρια της οποίας αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σχετικής απόφασης.

Πατήστε για μεγέθυνση

Περιγραφή ορίων
Νοτιοανατολικά από παραλία «Μαλαθριάς» και με βόρεια κατεύθυνση στην αντιπυρική ζώνη και δασόδρομο στη θέση «Καμινάκι», ακολούθως με κατεύθυνση δυτική κατά μήκος της αντιπυρικής ζώνης και κορυφογραμμή στη θέση «Καστέλι-Γιώργη Ράχη» και ακολούθως τη κορυφογραμμή «Σμαρακλί Μετόχι» με νότια κατεύθυνση μέχρι να συναντήσει τον επαρχιακό δρόμο «Αγίου Ιωάννη-Πυργαδικίων, τον οποίον ακολουθεί μέχρι τον οικισμό των Πυργαδικίων και στο ανατολικό όριο αυτού καταλήγει στη θάλασσα όπου ακολουθεί την ακτογραμμή μέχρι τη θέση «Μαλαθριά» που είναι και η αφετηρία.

 

Σχετική απόφαση:
Αριθμ. 39401/17.07.2018 (Β´ 4097) Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου σε έκταση 6.718,00 στρεμμάτων στην περιοχή Πυργαδικίων, της Τοπικής Κοινότητας Πυργαδικίων, της Δημοτικής Ενότητας Παναγιάς, του Δήμου Αριστοτέλη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Καθημερινή ενημέρωση για την νέα κυνηγετική περίοδο: 

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΗΡΑΣ 2018-2019



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading