Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Δασολόγων: Μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΔΥ στη Λάρισα τι;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔΔΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΙ;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΔΥ, που ήταν πολύ πιο μαζική από τις τελευταίες Εκλογοαπολογιστικές Συνελεύσεις των 30 – 40 ατόμων που γίνονται στην Αθήνα και που ΕΓΙΝΕ παρά την προσπάθεια υποβάθμισής της, από την πλειοψηφία του ΔΣ (δεν θα έχει απαρτία, είναι εκλογές, δεν υπάρχει λόγος να γίνει, κλπ), αφού δεν μπορούσε λόγω καταστατικού να μην την πραγματοποιήσει.

Είναι η ίδια η αντίληψη της “ανάθεσης”, του “αποφασίζουμε πριν από σας για σας”, που είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει γίνει καμιά Γενική Συνέλευση, ενώ καθοριστικά, κρίσιμα και κύρια ζητήματα για τα δάση και για μας, είχαν προκύψει το προηγούμενο διάστημα, όπως η Εθνική Στρατηγική για τα Δάση, οι Δασικοί χάρτες, τα επαγγελματικά δικαιώματα και όχι μόνο, για τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει ξεχωριστές Γενικές Συνελεύσεις.

“Ευτυχώς” για την πλειοψηφία του ΔΣ, που μετά την προσπάθεια τρομοκράτησης, εκφοβισμού, (επίκληση εισαγγελικής δίωξης κλπ), έμμεσων και άμεσων προσωπικών απειλών, ακόμη και κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, εξασφάλισε στην κρίσιμη ψηφοφορία την καταψήφιση της πρότασης της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας η οποία ήταν:

«Η αποχή από κάθε ενέργεια και συμμετοχή, που απορρέει από την ΚΥΑ και τις οδηγίες, μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, τις οποίες θα συγκεκριμενοποιήσουμε ως σωματείο με συλλογικές διαδικασίες, συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, στη βάση ότι οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν στοιχείο της διαχείρισης των Δασικών οικοσυστημάτων και γνωστικό – επιστημονικό αντικείμενο των Δασολόγων.»

Η αποχή αυτή θα ήταν η πρώτη άμεση απάντηση, για να μην μετατραπούμε σε εξιλαστήρια θύματα μιας αντιλαϊκής και αντιδασικής πολιτικής, η οποία συνεχίζεται και μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Αν βέβαια η πρόταση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας είχε υπερψηφιστεί, ήταν έτοιμη η πλειοψηφία του ΔΣ να θέσει θέμα απαρτίας της έκτακτης ΓΣ, αφού τυπικά έπρεπε να συμμετάσχουν 170 περίπου οικονομικά τακτοποιημένα μέλη και συμμετείχαν περίπου 125. Ως Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα, για λόγους αξιοπρέπειας δεν υποστηρίζουμε ότι η καταψήφιση της πρότασής μας δεν έχει ισχύ, επειδή η έκτακτη ΓΣ δεν είχε την τυπική απαρτία, οπότε τυπικά είναι ως να μην έχει γίνει η έκτακτη ΓΣ, κυρίως γιατί το θέμα της ουσίας είναι ότι έπρεπε να υπήρχε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, παρά τις όποιες αντικειμενικές ή υποκειμενικές δυσκολίες υπήρχαν.

Η θέση μας για την πολιτική ουσία που είχε ως αποτέλεσμα την ΚΥΑ και τις οδηγίες της είναι γνωστή από προηγούμενη ανακοίνωσή μας. Θεωρούμε ότι ο δρόμος ανάπτυξης που ακολουθεί η Ελλάδα με κριτήριο την κερδοφορία των επιχειρηματιών που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις είναι η αιτία που έχει οδηγήσει και τα δάση στην κατάσταση που βρίσκονται, χωρις διαχειριση και προστασία απο κάθε κίνδυνο, με ανυπαρκτες ουσιαστικά δαπανες, και τους δασολόγους σε ανεργία και ετεροαπασχόληση, ενώ χρειάζονται τουλάχιστον 1000 νέες μόνιμες – οργανικές θέσεις εργασίας δασολόγων στη δασική υπηρεσία, για στοιχειώδη επιστημονικά ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. Άλλωστε το σημερινό κράτος είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης Δασών και έχει αφήσει την ιδιοκτησία του έρμαιο στις κάθε φορά επιλογές των επιχειρηματικών ομίλων.

Για το ίδιο θέμα:
– Ανακοίνωση της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Δασολόγων για την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΔΥ

Η ΚΥΑ και οι οδηγίες, ήταν (όπως είναι φυσικό), αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης της κυβέρνησης, όπως παραδέχθηκε και αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας που συμμετείχε στην ΓΣ, σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για την καταστροφική πολιτική στα δάση και στη ζωή μας. Επιδιώκει να υλοποιήσει την επιλογή εμπλοκής στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών, ΒΗΜΑ ΤΟ ΒΗΜΑ, αλλά χωρίς προϋποθέσεις, που θα επιδιώξει παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση τομέων των Δασών και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Η συμμετοχή μας σε πυρκαγιά, έστω και μόνο με συμβουλές βλάστησης κλπ, είναι συμμετοχή στην καταστολή και μάλιστα αποδεχόμενοι στην πράξη υποδεέστερο ρόλο από εκείνον που απορρέει από το επιστημονικό – γνωστικό μας αντικείμενο.

Προειδοποιούμε όλους τους συνάδελφους Δασολόγους, ότι οι υπάρχοντες συσχετισμοί στο ΔΣ, δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε οργάνωση γνήσιων συλλογικών διαδικασιών, μέσα από τις οποίες θα οδηγηθούμε ως σωματείο, στη διαμόρφωση συλλογικά επεξεργασμένων επιστημονικών και δασοπολιτικών θέσεων για τις δασικές πυρκαγιές, εκτός αν η μαζική κινητοποίηση των συναδέλφων μελών της ΠΕΔΔΥ, αναγκάσει πάλι την πλειοψηφία του ΔΣ να προχωρήσει σε τέτοιες διαδικασίες.

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,

Έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη για τις γενικότερες εξελίξεις, αλλά και στις σχετικές με τα δασικά οικοσυστήματα. Είναι στο χέρι μας να παρέμβουμε αγωνιστικά, διεκδικητικά, με επιστημονική τεκμηρίωση. Δηλαδή με την αλήθεια, που δεν μπορεί να “στραγγαλιστεί” στις συμπληγάδες της κάθε κυβερνητικής πολιτικής και στις κερδοφόρες “ορέξεις” των ομίλων. Αυτό απαιτεί η αξιοπρέπεια μας, ως οι καθ ́ όλα αρμόδιοι εργαζόμενοι και επιστήμονες. Κι αν αυτό οδηγεί σε σύγκρουση με την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τον εκάστοτε κυβερνητικό συνδικαλισμό, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!

ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ!

Αθήνα 09 Ιούλη 2019

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [328.24 KB]



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading