Ανακοίνωση ΠΕΔΔΥ για τις Επιτροπές Συμβουλευτικού Χαρακτήρα για τις Δασικές Πυρκαγιές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την εφαρμογή του άρθρου 35 του ν. 5075/2023 (Α΄206) «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις για την κρατική αρωγή, που ψηφίστηκε πρόσφατα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Δ.Υ ανακοινώνει τα εξής:

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ψήφιση αποσπασματικών διατάξεων για το θέμα της προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές προκαλεί προβληματισμούς και αντιδράσεις.

Στεκόμαστε όμως στη συγκεκριμένη διάταξη που προβλέπει τη σύσταση «υποστηρικτικών Ομάδων Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών μεγάλης έκτασης», για την οποία εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας, την θεωρούμε επιχειρησιακά αναποτελεσματική και πρακτικά ανεφάρμοστη, και εκτιμούμε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στους υπαλλήλους που θα συμμετάσχουν (γιατί απλά δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν) όσο και στις δασικές υπηρεσίες οι οποίες είναι βέβαιο ότι θα εκτεθούν, δεδομένης της κατάστασης τους σε επίπεδο προσωπικού και της αδυναμίας υποστήριξής τους, σε όλα τα επίπεδα, στο χρόνο που εξελίσσεται μια δασική πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων και του έργου το οποίο καλείται να εκτελέσει μια τριμελής επιτροπή, όπως και αν αποκαλείται αυτή.

Για την εν λόγω διάταξη δεν ενημερωθήκαμε και δεν καταθέσαμε απόψεις, ούτε και συμφωνούμε και βεβαίως δεν γνωρίζουμε και τους υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες που την εισηγήθηκαν στον αρμόδιο για την πολιτική προστασία και κλιματική κρίση, Υπουργό, ο οποίος όμως θα έχει και την ευθύνη για την εφαρμογή της.

Εμείς συνδικαλιστικά οφείλουμε να επισημάνουμε στην Κυβέρνηση και στους αρμόδιους Υπουργούς τα συμπεράσματα και τα πορίσματα που έχουν εκδοθεί και αφορούν στο θέμα των δασικών πυρκαγιών και ιδίως στο ρόλο της Δασικής Υπηρεσίας και στις αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να εξασφαλιστούν για τη λειτουργία της και αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό, στους οικονομικούς πόρους και στα μηχανικά μέσα και εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει για την πρόληψη και την προκαταστολή των δασικών πυρκαγιών.

Αντί λοιπόν να επιδίδεται σε αποσπασματικούς πειραματισμούς, αβέβαιου αποτελέσματος, την καλούμε να ξαναδεί:

  1. Το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τα δάση του έτους 1993.
  2. Την έκθεση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής προστασίας του περιβάλλοντος της Βουλής του έτους 2008 (με πρόεδρο το σημερινό πρωθυπουργό).
  3. Την έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής που έχει συσταθεί με την Πρωθυπουργική Απόφαση Υ60 (ΦΕΚ 3937/Β/2018) (Πόρισμα επιτροπής Γκολντάμερ).
  4. Το ειδικό πόρισμα της επιτροπής ειδικών επιστημόνων που συγκρότησε το ΓΕΩΤ.Ε.Ε για τις δασικές πυρκαγιές με αφορμή την πυρκαγιά στην Π.Ε Έβρου.
  5. Τις διαχρονικές προτάσεις της Π.Ε.Δ.Δ.Υ για την αναδιοργάνωση των Δασικών Υπηρεσιών, τις προσλήψεις δασολόγων με επείγουσες διαδικασίες και την αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου για την πρόληψη των Δασικών Πυρκαγιών (άρθρο 1 παρ.2 Ν2612/1998).

Όλα τα προαναφερόμενα κείμενα ανεξάρτητα από το χρόνο και τις συνθήκες που γράφτηκαν έχουν κοινό σημείο την ανάγκη οργάνωσης και τη σύγχρονη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας (δασικό Σώμα) και τον ρόλο της, ως του φυσικού διαχειριστή των δασών μας που έχουν δημόσιο κυρίως χαρακτήρα, σε όλα τα αντικείμενα του τομέα, τον οποίο δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να αγνοούμε.

Αυτή τη βασική παραδοχή μέχρι σήμερα την ξεχνούν ή την παραβλέπουν όλοι, είτε σε επίπεδο διοίκησης είτε σε πολιτικό, ανεξάρτητα από τις τραγωδίες που ζήσαμε και τις τεράστιες καταστροφές, εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η Π.Ε.Δ.Δ.Υ επισημαίνει ότι με αποσπασματικές ρυθμίσεις όπως η συγκεκριμένη (άρθρο 35 ν. 5075/2023) δεν λύνεται κανένα επιχειρησιακό πρόβλημα και συνεπώς η ενδεχόμενη ευθύνη της αποτυχίας δεν θα βαρύνει τους δασικούς υπαλλήλους που θα κληθούν να στελεχώσουν τις επιτροπές, αλλά τις πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων που όπως φαίνεται θεωρούν ότι με μια διάταξη αυτού του περιεχομένου, λύνονται τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν με την αποτελεσματικότητα του επιχειρησιακού δόγματος της πυροσβεστικής, με τις συνθήκες που δημιουργεί η «κλιματική κρίση» στο φυσικό περιβάλλον, με την εγκατάλειψη της αγροτικής γης και με το παρωχημένο νομικό πλαίσιο που ισχύει για την πρόληψη και ότι αποτελεί λύση για το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών η λειτουργία μιας τριμελούς επιτροπής από υπαλλήλους μιας αποδυναμωμένης και υποστελεχωμένης υπηρεσίας, που «διατηρείται σε ημιθανή κατάσταση» χωρίς να λαμβάνεται κανένα άμεσο μέτρο για την ανασυγκρότηση και λειτουργία της.

Τονίζουμε δε ότι η άμεση και κατ εξαίρεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού σε νευραλγικούς τομείς όπως είναι ο Δασικός Τομέας, η εκπαίδευση του προσωπικού τους και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, αποτελούν τη μόνη λύση για την σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών και τη διασφάλιση της δυνατότητας τους να ανταποκριθούν στις αυξημένες προκλήσεις της εποχής, είτε αυτές σχετίζονται με τη δασοπροστασία, είτε με τη διαχείριση των δασών και τη θηραματοπονία και επιπροσθέτως με τα ειδικά προγράμματα “Antinero” κ.λ.π (ανεξάρτητα από τις όποιες ενστάσεις για τον τρόπο υλοποίησής τους) που χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Για όλους αυτούς τους λόγους η Π.Ε.Δ.Δ.Υ ζητά άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της στελέχωσης και οργάνωσης των δασικών υπηρεσιών και του νομικού πλαισίου για την πρόληψη των πυρκαγιών και προειδοποιεί για την άσκηση κάθε συνδικαλιστικού τρόπου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μελών της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Πυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , ,

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading