Μεγάλη αύξηση των μηνύσεων του Δασαρχείου Διδυμοτείχου για περιστατικά λαθροϋλοτομίας

Σε σαράντα δύο μηνύσεις για λαθροϋλοτομία, με αντίστοιχου αριθμού κατασχέσεις μηχανημάτων και οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν, προχώρησε το δασαρχείο Διδυμοτείχου, στη διάρκεια του 2012. Η αύξηση των μηνύσεων είναι πολύ μεγάλη, σε σχέση με το 2011, όπως παραδέχτηκε μιλώντας στην ΕΡΑ Νέας Ορεστιάδας, ο δασάρχης Διδυμοτείχου, Κύρος Κυρούδης, σημειώνοντας ότι οφείλεται στην αλλαγή του τρόπου θέρμανσης των πολιτών μετά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι 13 δασοφύλακες του δασαρχείου Διδυμοτείχου, οι οποίοι είναι σε επιφυλακή και περιπολούν από το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, η φύλαξη του φυσικού πλούτου της περιοχής είναι αρκετά δύσκολη λόγω της μεγάλης έκτασης που έχουν να καλύψουν και η οποία ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια στρέμματα (β. Έβρος).

Όπως ανέφερε ο κ. Κυρούδης, το δασαρχείο, λόγω περικοπής των πιστώσεων, έχει περιορίσει σημαντικά τις υλοτομίες που πραγματοποιεί και τις ποσότητες ξυλείας που διαθέτει στους κατοίκους των δασόβιων οικισμών ενώ ο περιορισμός αυτός έχει επιπτώσεις και στη σωστή διαχείριση των δασών της περιοχής αλλά και στην ανανέωσή τους.

πηγή: www.paseges.gr



ΚατηγορίεςΥλοτομίες

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading