Ρόδος: Σύσκεψη φορέων και οργανώσεων για τις λαθροϋλοτομίες

αρχείο λήψηςΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση που συγκάλεσε η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών» σήμερα 21 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου, στη Ρόδο.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και συμμετείχαν οι φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των λαθροϋλοτομιών, σύμφωνα με το αριθμ. 179509/5077/21-12-2012 έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Ν. Θεοδωρίδη, της Δ/ντριας Δασών Δωδ/σου κ. Αικ. Μπαλατσούκα καθώς  και Δασικών Υπαλλήλων.

Κατά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε η στενή συνεργασία των φορέων του δημοσίου και  δεσμεύτηκαν όλοι  για συντονισμένη δράση, απο κοινού με την Δ/νση Δασών Δωδ/σου, στην διενέργεια ελέγχων στην ύπαιθρο, στους χώρους διάθεσης καυσοξύλων, στους οδικούς άξονες και στο λιμάνι του νησιού. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μικτών περιπόλων με το ΣΔΟΕ και την Ε.Α. και παράλληλα η αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων του νησιού στον έλεγχο των υλοτομιών, ενώ βρέθηκε και ασφαλής χώρος φύλαξης των κατασχεμένων μέσων (αυτοκίντα, αλυσοπριόνα, κλπ).

Σε συνεργασία με το Δήμο του νησιού αποφασίστηκε  η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την σημασία του φυσικού περιβάλλοντος με σειρά δράσεων της Δασικής Υπηρεσίας και του Δήμου Ρόδου, σε σχολεία του νησιού.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρόδου, ο Διοικητής της Π.Υ. Ρόδου, εκπρόσωπος του Στρατιωτικού Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, του  ΣΔΟΕ,  του Δήμου Ρόδου καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων του νησιού.

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: