“Κοινός θνητός” ή δασικός υπάλληλος…

Heavily overloaded donkeys carrying straw, Ethiopia

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας (21/3), δημοσιεύουμε την επιστολή που μας απέστειλαν δασικοί υπάλληλοι περιφερειακής Δασικής Υπηρεσίας και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά Δασαρχεία και Δ/νσεις Δασών λόγω της έλλειψης προσωπικού και του μεγάλου φόρτου εργασίας.

Πρόκειται για την αναφορά δασικού υπαλλήλου, που υποβλήθηκε στην οργανική μονάδα που υπηρετεί, λόγω πρόσθετων καθηκόντων που ανατέθηκαν στο προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας, με πρόσφατη απόφαση κατανομής προσωπικού και ανάθεσης αρμοδιοτήτων. Την επιστολή για δημοσίευση της αναφοράς την συνυπογράφουν οι δασικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία με τον συντάκτη με την παράκληση να μην δημοσιευτούν τα προσωπικά στοιχεία τους, τα οποία γνωστοποίησαν στο dasarxeio.com 

ΑΝΑΦΟΡΑ

Θέμα: Κατανομή προσωπικού……

Όπως σας ενημέρωσα και προφορικά από πρόσφατη καταγραφή των υποθέσεων είμαι «χρεωμένος» με 283 συνολικά υποθέσεις που χρήζουν ενεργειών, εκ των οποίων οι 114 αφορούν ζητήματα αντικειμένου προστασίας, 24 δικαστικά και αναγνωρίσεις κυριότητας,  30 ενέργειες για δασικές παραβάσεις 89 αλληλογραφίες μελετών και έργων και 26 αλληλογραφίες με άλλες υπηρεσίες.

Παράλληλα έχω σε εξέλιξη, χωρίς καμία υποστήριξη, το έργο συντήρησης δασικού οδικού δικτύου όπου θα πρέπει να συνταχθούν μελέτες για το τρέχον έτος και πρέπει να επιμεληθώ μέχρι και την οικονομική εκκαθάριση κλπ.

Με την σχετική Απόφασή σας μου αναθέτετε τις περιοχές (….), (…..), (…..) και (……), δημοσίου κατηγόρου (…..) καθώς και το Δασονομείο (…….) για την «εύρυθμη λετουργία της Υπηρεσίας».

Παρότι υπάρχει αμοιβαία κατανόηση μεταξύ μας ως προς τον όγκο αρμοδιοτήτων που με χρεώνετε και την δυνατότητα διεκπεραίωσής τους εκ μέρους μου με την μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και ταχύτητα, εργαζόμενος αδιάκοπα κατά τη διάρκεια του οκταώρου και κατά τον χρόνο των υπερωριών, ακόμη και στο σπίτι μερικές φορές,  – δεν υπάρχει εξάλλου η φυσική δυνατότητα να κάνω κάτι περισσότερο – επιτρέψτε μου με την παρούσα αναφορά να εκφράσω τις αντιρρήσεις μου για το επιπλέον «βουνό» αρμοδιοτήτων που μου αναθέτετε.

Θα συνεχίσω να καταβάλλω την παραπάνω προσπάθεια, όμως να έχετε υπόψη σας ότι περιορίζομαι από τα φυσικά όρια που διέπουν τους κοινούς θνητούς. Επειδή λοιπόν δεν έχω υπεράνθρωπες ικανότητες, είναι απλά ζήτημα χρόνου να κατηγορηθώ μελλοντικά είτε πειθαρχικά είτε ποινικά για παράβαση καθήκοντος.

Με την παρούσα εκφράζω την ανησυχία και τις επιφυλάξεις μου για την σχετική Απόφασή σας και για τυχόν περαιτέρω ενέργειές. 

 Ο αναφέρων”

– – – ♦ ♦ ♦ – – –

Όπως φαίνεται οι δασικοί υπάλληλοι δεν αντιμετωπίζονται ως «κοινοί θνητοί» αλλά ως άτομα με υπεράνθρωπες  ικανότητες.

dasikos ipallilosΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: